AKP’den erken seçim sinyali

Yayın tarihi: 2 Ocak 2023 Pazartesi 6:23 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2023 Pazartesi 6:23 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, 18 Haziran’ın seyahat döneminde denk gelmesi nedeniyle öne alınabileceği konusunda değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Erken seçim tartışmaları sürerken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten yeni bir açıklama geldi. MYK sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Çelik, “18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar var.” dedi.

Çelik, şunları söyledi:

Seçim tarihiyle ilgili gündem bizim irademiz zamanında yapılması yönünde. Fakat 18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar var. Seyahat dönemi olması ve ülkemizde hareketliliğin olması gibi bir değerlendirme yapılıyor. Bu değerlendirme sonucunda net bir sonuca varırsak tarihi açıklayacağım ama tabi bu erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak. Bu sadece 18 Haziran’da yapılmasını o sırada Türkiye içindeki vatandaşlarımızın bulundukları yerleri terk ettikleri tarihlere geliyor. Bu değerlendirme de biraz daha tarihin geri çekilmesiyle ilgili.

SİNAN ATEŞ AÇIKLAMASI

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkındaki soruyu yanıtlayan Çelik, “Bu olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumları gördük. Hiçbirine itibar edilmemesi gerekir. Emniyet güçleri konunun bütün boyutlarını açığa çıkaracaktır. Bu tür meseleler örtbas edilecek gibi yurt dışından örgüt bağlantılı bazı kişilerin Cumhur İttifakı’nı adres göstererek yorum yapmasını tespit ettik. Emniyet teşkilatı ve adliye işinin başındadır. Olay aydınlanacaktır.

AKP’den erken seçim açıklaması