AKP’den belediyelere bir engel daha: Afetzedelere de yardım edemeyecekler

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 9:57 am - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 9:57 am

Belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarının durdurulması büyük tartışma yaratırken, dikkat çeken karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, afetzedeler için gerek görülmesi halinde AFAD koordinasyonunda insani yardım kampanyası başlatılabilecek. Belediyeler tarafından toplanan yardımların aktarılmasını yine AFAD duyuracak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, deprem sonrası zarar gören afetzedeler için insani yardım kampanyasının başlatılması hakkında ekli karar yürürlüğe konuldu.

Buna göre, afetzedeler için gerek görülmesi halinde AFAD koordinasyonunda insani yardım kampanyası başlatılabilecek.

Kampanyalar kapsamında valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar AFAD tarafından duyurulacak.

NE OLMUŞTU?

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri koronavirüs nedeniyle yardım kampanyaları düzenlemiş, bu yardım kampanyalar daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklerden izinsiz düzenlenemeyeceği gerekçesiyle durdurulmuştu.