AKP’den Atatürk’e hakaret ve beddua eden Şevki Yılmaz hakkında açıklama

Yayın tarihi: 25 Şubat 2024 Pazar 5:43 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2024 Pazar 5:43 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Osmanlı düğününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘e “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” diyerek hakaret eden Şevki Yılmaz hakkında açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu torunu Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’e hakaret eden Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın skandal sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Yılmaz’ın düğünde yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek söylediğini “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadelerine AKP’den açıklama geldi.

Adana’da konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Toplumumuzun temel değerleri konusunda kışkırtıcı beyanların tümünü reddediyoruz” dedi.

Yılmaz’ın sözlerine değinen Çelik, “Dini değerlerimizle, geleneklerimizle ilgili ortaya koyulan birtakım kışkırtıcı beyanların, özellikle seçilmiş cümlelerin toplumdaki birtakım fay hatlarını tetiklemek üzere yönlendirilmiş olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Tüm bunların karşısındayız. Bunlarla mücadele etmek konusunda yüksek bir iradeye sahibiz.” diye konuştu.

Düğünde Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz ve Halil Konakçı hakkında suç duyurusu

‘Hanedan’ düğününden yeni skandal! Atatürk’e beddua ettikleri ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu ve Yiğit Onur Kaya’nın İstanbul Beykoz’da gerçekleşen düğününde eski Yeni Akit yazarı ve Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz’ın skandal sözleri gündeme oturmuştu.

Düğünde, Şevki Yılmaz’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef alan “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” sözleri
sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Bu olayın tepkisi bitmeden yine Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde çekildiği iddia edilen yeni bir görüntü ortaya çıkmıştı.

Bu görüntülerde de Şevki Yılmaz’ın “Selanik’ten gelen dönmeleri, onlara destek verenleri kahr-ı perişan” diye beddua ettiği, diğerlerinin de “Amin” dediği duyulmuştu.

Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz’a Osmanoğlu ailesinden de tepki: Onaylamıyoruz

Şevki Yılmaz konuştu İlber ortaylı dinledi: Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum

Kaynak: TELE1