AKP’den aday olan HÜDA PAR’lı isim Hizbullah’ın yazarı çıktı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 7:30 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 7:30 pm

Cumhur İttifakı’na katılan ve Hizbullah’a terör örgütü demeyen HÜDA PAR‘lı dört isim AKP listelerinden aday oldu. Antep 6. sıradan aday olan Şehzade Demir’in Hizbullah’ın yayın organında yazarlık yaptığı ortaya çıktı.

Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, genel sekreter Şehzade Demir, Diyarbakır İl Başkanı Furkan Dinç ile parti sözcüsü Serkan Ramanlı AKP listelerinden milletvekili adayı oldu.

Cumhuriyet’in haberine göre; İstanbul 3. bölge 4. sıradan aday olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Ekim 2022’de Diyarbakır’da başkanlığını Hizbullah’ın İran sorumlusu ve Hizbullah sanığı Enver Kılıçarslan’ın yaptığı İttihadul Ulema’nın düzenlediği ve Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahit’in de yer aldığı “7. Alimler Buluşması”na katıldığı ortaya çıktı.

Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR seçime resmen AKP’den girecek!

Öte yandan, Antep 6. sıradan aday olan Şehzade Demir’in 2010’da “Hizbullah terör örgütü mensuplarını ve sempatizanlarını bir araya getirerek örgütsel birleşmeyi sağlamak” gerekçesiyle kapatılma kararı verilen Mustazaflar ile Dayanışma Derneği davasının kararında “Hizbullah’ın yayın organı” olarak geçen İnzar Dergisi’nin eski yazarlarından olduğu ortaya çıktı.

Mersin 4. sıradan aday olan Furkan Dinç’in ise, 2019’da Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun anıldığı ve Hizbullah propagandası yapan Rehber TV’de “Nebevi Davet” adlı programlar yaptığı tespit edildi.