Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR seçime resmen AKP’den girecek!

Yayın tarihi: 8 Nisan 2023 Cumartesi 11:33 am - Güncelleme: 8 Nisan 2023 Cumartesi 12:28 pm

Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı başvuruda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere AKP listelerinden gireceğini bildirdi.

AKP ve MHP’nin kuruculuğunu yaptığı Cumhur İttifakı anketlerde oy oranının hızla eridiğini görünce ittifakı büyütme arayışına girdi. Bu arayış sonucunda Konca Kuriş’i öldüren ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı katleden Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR ve 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi yasasını kaldırmak isteyen Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katıldı. Böylece Türkiye Cumhuriyeti’nin en karanlık ittifakı kurulmuş oldu.

Yeniden Refah Partisi’nin seçime kendi adı ve logosuyla girme talebi ittifak içinde huzursuzluk yaratırken MHP’de bu çatlağı büyüterek seçime kendi logosu ve adıyla girme kararı aldı. Bu krizin ardından

HÜDA PAR SEÇİME AKP LİSTELERİYLE GİRİYOR

HÜDA PAR, YSK’ye yaptığı başvuruda seçime kendi amblemleriyle girmeyeceklerini bildirdi. HÜDA PAR, seçimlere AKP listelerinden gireceğini açıklamıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi’nin “Cumhur İttifakı” adıyla seçime girmesine ilişkin protokol 24 Mart’ta YSK’ye sunulmuştu.

MHP ipleri kopardı! Milletvekili listesi YSK’ya sunuldu