Flaş… İşte AKP’de Süleyman Soylu istifası’nın perde arkası!

Yayın tarihi: 12 Nisan 2020 Pazar 9:34 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2020 Pazartesi 9:03 am

AKP koronavirüs çatlağı büyüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini açıkladı. Cuma günü korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ancak karar 22:00’de açıklanmış ve vatandaşlar panik yaşayarak marketlere ve fırınlara akın etmiş, oluşan izdiham sonucunda sosyal mesafe de ihlal edilmişti.

 

Süleyman Soylu istifasına ‘tarak’lı gönderme… İşte istifa açıklamasına gelen ilk tepkiler

Süleyman Soylu istifasına ‘tarak’lı gönderme… İşte istifa açıklamasına gelen ilk tepkiler

Gelen tepkilerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa ettiğini açıkladı. Açıklamanın ardından gözler Soylu istifasının perde arkasına çevrildi. Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve CHP eski Milletvekili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının perde arkasını anlattı.

SOYLU İLK RAUNDU KAYBETTİ,  ALBAYRAK GALİP GELDİ..

Gazeteci Yarkadaş, bir TV programının canlı yayınına telefonla katıldı. Bugünkü Sabah gazetesi yazarlarının vatandaşa hakaretlerine dikkat çekti. Yaradaş, Ankara kulislerinde Vasip Şahin isminin  geçtiğini duyurdu. Ankara Valisi yüksek ihtimal yeni Bakan olacak” dedi.

Yarkadaş, “Süleyman Soylu’nun AKP içerisinde günah keçisi ilan edildiği, AKP’yi aklamak için AKP içerisinde suçun ona yıkıldığını kaydetti. Yeni Bakanı gece 12 sonrası yeni bakanın ismini öğreneceğiz” dedi.

Soylu’yu istifaya götüren süreçte damat Albayrak-Soylu çekişmesinin de olduğunu kaydeden Yarkadaş, “Soylu raundu kaybetti. Albayrak galip geldi’ değerlendirmesinde bulundu.

Uğuroğlu’nun olayın perde arkasına ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Türkiye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasıyla sarsıldı. Bu haber gündeme bomba düştü. Bu olay sürpriz mi oldu derseniz fazla da sürpriz olmadı. Çünkü; sözleriyle, icraatlarıyla sürekli eleştirilen, muhalefetle arasında birçok problem olan bir insandı. Şimdi bu istifasının perde arkasını size tek tek anlatacağım.

İSTANBUL’DA GECE GÖRÜŞMESİ

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyişinin detaylarını CNN Türk’te anlattı.

Fırat, “Teyit edilmemiş bilgi olarak söylüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu ile saat 23.00’te görüştüler. Bu görüşme yanılmıyorsam İstanbul’da yapıldı. Bu görüşmenin sonrasında belli ki bu karara varıldı. Edindiğim bilgiler bu yönde.

Yarın kabine toplantısı var. Muhtemelen Süleyman Soylu, son durumu sosyal medyadan özetleyecektir diye düşünüyorum” dedi.

KOCA GİDECEKTİ!

Birincisi ve en önemli olanı Fahrettin Koca’nın istifasına dahi yol açacak bir uygulamaya imza attı. Sorumlu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret etti. Bu karar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya kadar götürdü zor ikna edildi.

Süleyman Soylu anladı ki çok büyük bir hata daha yaptı ve bu hatanın faturası da Erdoğan’a aittir dedi. Gerçeği söylediği için pişman oldu çünkü oklar Süleyman Soylu’dan bir anda Saray’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’a döndü. Asıl hatayı Soylu gerçeği açıklamakla yaptı. Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu kararı aldığını söyledi. Dolayısıyla kendi ipini kendisi çekti.