Süleyman Soylu istifasına ‘tarak’lı gönderme… İşte istifa açıklamasına gelen ilk tepkiler

Yayın tarihi: 12 Nisan 2020 Pazar 10:13 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2020 Pazar 11:05 pm

AKP koronavirüs çatlağı büyüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini duyurdu. Soylu’nun istifa açıklamasının ardında kamuoyundan ilk tepkiler de gelmeye başladı. Soylu’nun istifasının ardından Akşener damat Albayrak’ı pas geçmedi. Kılıçdaroğlu, ‘Tek başına alınmış karar olduğunu düşünmüyorum’ dedi. Liberal Demokrat Parti’den ‘Tarak’ resimli güle güle’ paylaşımı geldi. Gazeteci Yılmaz Özdil, “Teknik direktör istifa eder, futbolcular üzülmüş gibi yapar, önümüzdeki maçlara bakılır…” yorumunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa açıklamasının ardında kamuoyundan ilk tepkiler de gelmeye başladı. Konuya ilişkin olarak Liberal Demokrat Parti ‘Tarak’ resimli güle güle paylaşımı yaptı.

CHP LİDERİ: TEK BAŞINA ALINMIŞ KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Süleyman Soylu istifasının tek başına alınmış bi karar olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.  Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı ile Teke Tek programında soruları yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Süleyman Soylu istifasının tek başına alınmış bi karar olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

İŞLER SARPA SARINCA SUÇU ÜSTLENMESİ İSTENDİ

Gelişim ve Demokrasi Partisi Kuruluş ve Hazırlık Platformu Kurucusu Özlem Ağırman; “Sokağa çıkma yasağında karar Erdoğan’ındı, Soylu ilk onu söyledi, işler sarpa sarınca ona üstlenmesi söylendi, önce üstlendi ama sonra bu oyundan sıkıldı Süleyman Soylu. İstese de geri dönemez, terörle mücadelede genişleyen hukuksuzluk alışkanlığı salgınla mücadelede yürümez” açıklamasında bulundu.

Yılmaz Özdil’den Süleyman Soylu yorumu: Faturayı kendine kesecek hali yok…

Sözcü gazetesi yazarı usta kalem Yılmaz Özdil ise Süleyman Soylu’nun istifasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özdil, şu ifadeleri kullandı:

* Tribünler yuhlar, kulüp başkanının faturayı kendine kesecek hali yok, teknik direktör istifa eder, futbolcular üzülmüş gibi yapar, önümüzdeki maçlara bakılır…

 

AYNI OLGUNLUĞU DAMAT’TAN DA BEKLİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevinden istifa etmesini değerlendirdi. Akşener Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Sayın Süleyman Soylu’ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat’tan ve Tarım Bakanı’ndan da bekliyorum” dedi.