AKP’de vekil buluşmaları başladı. Yapılan toplantıda atama bekleyen öğretmenler ve kamu personeli adaylarına  verilen mülakat sözünün tutulmaması nedeniyle tartışma yaşandığı ileri sürüldü

Ekonomim’de yer alan habere göre, AKP’de vekil buluşmaları başladı. AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ilk toplantıya, Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’e bağlı milletvekilleri katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen ve yaklaşık 4 saat süren toplantıya 46 milletvekili katıldı. Grup Başkanı Abdullah Güler’in başkanlık ettiği toplantıda, milletvekilleri talep ve şikayetlerini dile getirdi.

Yüz binlerce öğretmen adayı bekliyor! Yeni mülakat sisteminin ayrıntıları ortaya çıktı

SOSYAL MEDYA UYARISI

Milletvekillerine sosyal medyayı kullanırken dikkatli olmaları uyarısının yapıldığı toplantıda, televizyon programlarına katılmadan önce parti genel merkezini bilgilendirmeleri de istendi.

DOKTOR SAYISI ELEŞTİRİSİ

Toplantıda bazı milletvekilleri saha çalışmalarında seçmenlerin değişik konularda şikayetleri ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdiler. Milletvekillerinin, hastanelerde doktor sayısının yetersiz olduğunu, vatandaşın randevu alırken ciddi sıkıntılar yaşadığını, sağlık sisteminde ciddi aksaklıklar olduğu eleştirilerini gündeme getirdiği ileri sürüldü.

MÜLAKAT ÇATLAĞI

Toplantıda milletvekilleri, kamu kurumlarına personel alınırken, mülakat sırasında çok fazla adaletsizlik yaşandığını, bunun da iktidara karşı bir güvensizlik algısı oluşturduğuna yönelik görüşlerini dile getirdikleri öğrenildi. Bu konuda seçmenden çok fazla baskı geldiğini aktaran milletvekilleri, “Mülakatın kaldırılmasına ilişkin sözümüz var. Seçim beyannamesinde de vardı. Mülakat konusunu çözmemiz lazım” dedikleri ifade edildi.

“EMEKLİ MEMUR ZAMLARINDA ADALETSİZLİK OLDU”

Yerel seçim sonuçlarının da konuşulduğu toplantıda bazı milletvekilleri, “Emekli ve memur zamları yapılırken adaletsizlik oldu. Türkiye’de 16 milyon emekli seçmen var. Bu sayı aileleri ile birlikte üçe katlanıyor. Bu 16 milyon seçmenin en az 10 milyonu bizim seçmenimiz. Sandığa da en fazla emekli seçmen gitmedi. Onları hem kızdırdık, hem küstürdük. Bazı illeri 2-3 puanla kaybettik. Bunun en önemli nedeni emeklilerin durumu oldu” şeklinde eleştirilerini dile getirdikleri ileri sürüldü.