AKP’de cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda kafa karışıklığı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 4:53 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 4:56 pm

AKP Üst Kurul Delegesi Hüseyin Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitmeyeceğini düşündüğünü söylerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise tam tersi ifadeler kullandı.

Anketlerde oyları eriyen ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini kendi vaatleri olarak dile getirmeye başlayan AKP’de cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik beklenti konusunda yapılan açıklamalarda kafa karışıklığı olduğu yansıdı.

AKP Üst Kurul Delegesi ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, seçimin ilk turda bitmeyeceği görüşünde olduğunu söyledi. Elips TV’ye konuşan Hüseyin Çelik, “Seçimin ilk turda biteceğinin kanaatinde değilim. Sayın Erdoğan ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun birbirine yakın oylar alacağını düşünüyorum. İkinci turda milletvekilliği konusunda ağırlık kimde ise o taraf seçimin galibi olacak ve diğer taraf kaybetmiş olmanın moral bozukluğu ile ikinci tura gitmiş olacak. Dolaysıyla birinci turdaki milletvekilliği seçimi ikinci turdaki cumhurbaşkanlığı seçimini büyük çapta belirtecektir” şeklinde konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da TGRT Haber’de canlı yayına katıldı. Süleyman Soylu ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanacağını savundu. “Birinci turda Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanlığını alıyoruz” diyen Süleyman Soylu, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 51-51 buçuk civarı bir oy alacağını öne sürdü.

AKP listeleri belli oldu! Süleyman Soylu, Derya Yanık, Fatih Dönmez milletvekili adayı