AKP’de çatlak derinleşiyor! Metiner, Soylu’dan sonra Habertürk yazarı ile kapıştı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2020 Salı 12:27 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 Salı 12:27 pm

AKP’li Mehmet Metiner ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tartışmasında safını Soylu’dan yana kullanan Habertürk yazarı Sevilay Yılman’a Mehmet Metiner’den çok sert yanıt geldi. Metiner, “Sevilay Yılmaz’ın acısını biliyorum… Fırsatını bulmuşken birinin omuzundan atış yapma yoluna gitmiş…” paylaşımında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AKP eski milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner CNN Türk canlı yayınında tartışmışlardı. Olayı yazısında değerlendiren Habertürk yazarı Sevilay Yılman, tartışmada Soylu’nun “dibine kadar haklı” olduğunu söyledi.  Yılman,  “Gelelim şimdi can alıcı; “Kim haklı?” sorusunun yanıtına…

Mehmet Metiner o tweetini sildi, veda sinyali verdi: Hoşçakalın…

FETÖ ile mücadelede daha ilk günlerinde kalemiyle, ruhuyla varlık göstermiş bir uzman… Başta Emniyet Teşkilatı ve yargı camiası olmak üzere FETÖ’den temizlenme sürecine bizzat dahil olmuş işin içindeki bir bilen olarak yanıt veriyorum…

Kesinlikle Süleyman Soylu haklı!

Hem de dibine kadar.

Soylu’nun avukatı falan değilim ama yukarıda da dedim ya!

Daha Süleyman Soylu AK Parti’de bile değilken…

O alçak, hain yapının emniyet ve yargıdaki ayağına karşı verilen mücadelenin başından sonuna kadar her salisesine şahitlik etmiş bir gazeteci olarak doğruyu söylemek zorundayım.

Metiner’in yaptığı yanlış.

Belli ki İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan son atamalardan bir memnuniyetsizlik yaşıyor…

Hoşnut değil bu durumdan. Ama bunu düzgün bir biçimde, dürüstçe dile getirmek yerine son zamanlarda kullanılan ve epeyce de işe yarayan “FETÖ” kartını kullanıyor.

Hiççç kusura bakmasın ama Metiner’in ortaya attığı; “Emniyet teşkilatına FETÖ’cü kadrolar getiriliyor” iddiası büyük haksızlık!

Ve bu haksızlığı sadece Soylu’ya da yapmıyor.

FETÖ’nün devletten arındırma mücadelesinde emeği olan gelmiş geçmiş tüm siyasilere, vatansever teşkilat mensuplarına ve mücadeleye omuz veren tüm yurttaşlara da yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Haberi var mı bilmiyorum ama hala FETÖ’cüler iş başında dediği o İçişleri Bakanlığı’ndan 50 binden fazla insan derdest edildi.

17/25’ten hemen sonra göreve getirilen Efkan Ala temizliğe zaten başlamıştı.

Metiner’in mücadeleyi sulandırdığını ifade eden Yılman, “Bu arada Metiner’e bir çağrım var.

Eğer gerçekten söylediklerinin arkasındaysa ve dediği gibi elinde bir liste falan varsa…

Çok rica ediyorum açıklasın o listeyi ve kimmiş İçişleri Bakanlığı’ndaki o yeni FETÖ’cüler, biz de öğrenelim ve hakikati varsa da hep beraber icabına bakalım!” dedi.

AKP’li Mehmet Metiner çark etti: Soylu ile abi kardeşiz

MEHMET METİNER’DEN YANIT

Mehmet Metiner ise Sevilay Yılman’ın bu yazısına sert tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Metiner, “Sevilay Yılmaz’ın acısını biliyorum… Fırsatını bulmuşken birinin omuzundan atış yapma yoluna gitmiş… Keşke kişisel hesabını başkasının arkasına sığınmadan ve sureti haktan görünmeden yapma yürekliliğini gösterseydi… Pusuda bekleyen başkaları fırsat bulmuşken çıksınlar…” dedi.

YILMAN’DAN YANIT GECİKMEDİ

Sevilay Yılman ise Mehmet Metiner’e yanıt vererek, “Sayın Metiner…

1)Soyadım Yılman!

2)Fırsatçı değilim!Sadece siz daha FETÖ nün FETÖ olduğuna ayamadığınız o örgütün lideri hakkında “Hocaefendi” diye bahsettiğiniz günlerde o hainlere kafa tutmuş biri olarak hakikatlerden yazdım! Bi acım da yok ayrıca ama sizi acıttıysam özür!” ifadelerini kullandı.