AKP Yüzyılı’nda Ramazan manzaraları! Dar gelirli iftar çadırlarında kuyruk oluşturdu

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 11:12 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 11:27 pm

Ramazan ayının ilk gününde iftar çadırlarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Ankara Çankaya’da kurulan çadırlarda öğrenci ve emeklilerin çoğunluğu oluşturması dikkat çekti.

Vatandaşlar, alım gücünün her geçen gün düştüğü, maaşlarının enflasyona ezildiği Türkiye’de yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Ankara’da Ramazan ayının ilk gününde vatandaşlar, orucunu açmak için iftar çadırlarını tercih etti. Önünde uzun kuyruklar oluşan Çankaya Belediyesi’nin iftar çadırı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“YAPMAK İSTEDİĞİM ÇOK ŞEY VAR AMA YAPAMIYORUM”

Orucunu açmak için kuyrukta sıra bekleyen bir üniversite öğrencisi şunları söyledi:

“Yurtta kalıyorum. Yemekhanedeki yemeklerden hiç memnun değilim. Bazen dışarıdan yemek zorunda kalıyoruz. Aç kaldığım zamanlar da oluyor. Aç kaldığım derken ekmek domates alıyorum. Geçen sene 6 lira olan yemek ücreti bu sene 15 lira oldu. Yüzde 150 zam nasıl bir anda oldu anlamadım.  Kesinlikle zorlanıyorum. Yapmak istediğim çok şey var ama yapamıyorum. Bir öğün yemek yemek için düşünürken başka ne yapabilirim ki? Tiyatroya gitmek istiyorum ama bugün en ucuz bilet 600 lira. O 600 lira bir haftalık yemek parası. Geçen maça gidecektim. Bilet bin liraydı, gidemedim.”

“HER ŞEY ÇIĞIRINDAN ÇIKTI”

Kamudan emekli olan bir vatandaş ise şunları dile getirdi:

“Bu sene her şey çığırından çıktı. İftar çadırı emekliye maddi olarak bir katkıdır. Bunu yapanların hepsine çok teşekkür ediyoruz.”

Masraftan kaçındıkları için geldiklerini belirten başka bir vatandaş, “Korkunç bir pahalılık var” dedi.

“HER GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR”

Başka bir üniversite öğrencisi ise “Evdeki ekonomik bütçeyi rahatlatmak için geldim. Burada yemek daha ekonomik geliyor. Ülkemizin ekonomisi her sene daha kötüye gittiği için iftar çadırına gelen vatandaş sayısı her sene daha da artmakta. Bunu gözlemliyoruz. Zor geçinebiliyoruz. Hatta geçinemiyoruz diyebiliriz. Her gün daha kötüye gidiyor. Ülkem adına bir değişim istiyorum” diye konuştu.

Ramazan’ın vazgeçilmezi hurma lüks oldu: Tane satışı 10 liradan başlıyor

Kaynak: TELE1