Ramazan’ın vazgeçilmezi hurma lüks oldu: Tane satışı 10 liradan başlıyor

Yayın tarihi: 7 Mart 2024 Perşembe 2:06 pm - Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe 2:06 pm

Ramazan öncesi hazırlık yapan vatandaşın yüzü yine gülmedi. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurma Mısır Çarşısı’nda taneyle satılmaya başladı. Kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteren hurmanın tanesi ise 10 TL’den başlıyor.

Ekonomik krizin derinden etkilediği dar gelirliler yeni bir Ramazan’a hazırlanırken, ateş pahası ürünlere erişimde güçlük yaşıyor.

Ramazana sayılı günler kala hurmalar tezgahlara çıktı. Medine, Sugai, Kudüs ve İran gibi çeşitler bu yılın favorileri arasında yer alıyor. Çarşıda hurmanın kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteriyor. Kilogram başına Cennet hurması 280 TL, Jumbo Kudüs hurması 350 TL, Özel Jumbo Kudüs hurması 450 TL, Sugai hurması 500 TL, Özel Medine hurması ise 620 TL olarak belirlendi. Tane ile satılan jumbo hurmalar ise 10 TL ve 15 TL arasında müşterilere sunuluyor.

‘TANE FİYATLARI 10 LİRA İLE 15 LİRA ARASINDA DEĞİŞİRİYOR’

20 yıldır Mısır Çarşısı’nda esnaf olan Murat Üzümcü, “Medine hurmasının kilosu 480 lira, tanesi ise 15 lira. Tane fiyatları 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor, hatta 20 liraya kadar yükseliyor. Geçen yıl daha ucuzdu. Kudüs’ten geldiği için dolar arttıkça artıyor, dolara göre fiyat belirleniyor” dedi

Ramazan alışverişinin tadı kaçtı! TELE1 Ekibi Mısır Çarşısı esnafına sordu

‘620 LİRAYA KADAR HURMAMIZ VAR’

Esnaf Suat Tatlıcı, “Fiyatlarımız 200 liradan başlıyor, 620 liraya kadar hurmamız var. Taneyle satılan hurmalar peygamber efendimizin kendi elleriyle yetiştirdiği ağacın hurması. Tanesi 10-15 lira. Çok değerli bir hurma olduğu için fiyatı o yüzden yüksek. Kudüs hurmasının kilosu 200 lira, biraz daha büyük Kudüs hurması 320 lira, Jumbo hurma 420 lira” şeklinde konuştu.

‘FIRSATÇILIK OLMUŞ KESİNLİKLE TANE ALMAM’

Hurma fiyatlarına bakmaya gelen Hüsamettin Özkan, “Ramazan ayından dolayı fırsatçılık olmuş. Kesinlikle bir tane almam. Kim alır?” dedi. Sema Köse, “Pahalı ama herkes ekonomik durumuna göre hareket ederse her şey daha güzel olur diye düşünüyorum” diye konuştu. Mehmet Gülendar, “Kilosu 220 lira olan hurmadan bütçeme göre aldım ama demek alan var ki satıyorlar” ifadelerini kullandı. (DHA)

İBB’den Ramazan’da gıda kolisi ve alışveriş kartı desteği: Nasıl başvuruluyor?

Ramazan öncesi tavuk fiyatlarına zam yağdı kırmızı ete yolda

Kaynak: TELE1