AKP yalan kara propagandayla yurttaşın cebindeki yangını unutturmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 2:47 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 9:33 pm

AKP iktidarının politikaları nedeniyle Türk halkı derin bir ekonomik krize sürüklendi. Yurttaşın mutfağında yangın varken iktidar seçimi kazanmak için kara propaganda ile yurttaşların dini ve milli duygularına sarıldı.

AKP iktidarının 21 yıllık politikalarının ardından verileri tartışmalı hale gelen TÜİK’e göre bile enflasyon son 19 yılın rekorunu kırdı. Asgari ücretli açlık sınırının altında yaşamaya mahkum oldu. İktidar, 14 Mayıs seçimlerine giderken 21 yıllık döneminin ardından kamu alımlarında mülakatı kaldıracağını söyledi. AKP, bağımsız ekonomistlerin tüm uyarılarına rağmen Merkez Bankası’nın faiz artırımını engelledi.

Kriz sofrayı vurdu! Vatandaş kahvaltı öğününü bıraktı

Merkez Bankası’nın bağımsızlığına müdahale etmesi nedeniyle yurt dışındaki yatırımcılar Türkiye’den kaçtı. Seçimlere girilen kritik günlerde iktidar, ekonomideki kötü gidişatı unutturmak için kara propagandalara sarılırken, muhalefeti asılsız ithamlarla hedef aldı. Yurttaşın mutfağındaki yangın yerine AKP’nin propagandaları konuşulur hale geldi.

Peki, iktidar Türk halkına neleri unutturdu? İşte madde madde sadece son dönemde Türk halkının yaşadığı krizler:

Soğan ve patates taneyle satılır hale geldi. İktidar, soğan fiyatlarını isyan eden yurttaşı ‘edebiyat’ yapmakla suçladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde resmi verilere göre 50 bin yurttaş vefat etti. 100 binden fazla insan yaralandı. Depremzedeler günlerce yardım alamadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da depremzedelerden ‘helallik’ istedi.

“Gezi doları fırlattı” diyen AKP, ekonomi politikaları sebebiyle 20 yılda doları 1.5’dan 20 liraya taşıdı. Doları dizginlemek için 128 milyar doların nereye gittiği sorusuna da yanıt verilmedi.

Kriz büyüyor AVM’ler çöküyor!

Türkiye’nin akciğerleri kül oldu. Ege ve Akdeniz’deki orman yangınlarına yeterli müdahale yapılamadı. THK’ye atanan kayyum yönetiminin liyakatsizliği sebebiyle kurumun yangın söndürme uçaklarının üzeri hangarda toz tuttu.

Akaryakıt zamları nedeniyle toplu ulaşım bile lüks hale geldi. 2020’de 7 lira olan benzin, 2023’te 20 lira oldu. Asgari ücretlinin aldığı ücret, toplu ulaşıma bile yetmez hale geldi.

Uyuşturucu baronları neden Türkiye’de? İstanbul’un göbeğinde uluslararası uyuşturucu baronları hesaplaştı. Sırp, İtalyan, Gürcü ve Afgan uyuşturucu baronları Türkiye’de yakalandı. Yoksul mahalleler uyuşturucunun pençesine düştü.

Vatandaş et tüketebilmek için eksi 12 derecede sırada bekledi

Hukuksuz yargılamalar bitmedi. Gezi direnişi nedeniyle Osman Kavala, AİHM kararına rağmen hapse mahkum oldu.

Liyakatsizlik ve kadrolaşma nedeniyle yurttaşların geleceğe umudu kalmadı. Gençler, iltimas olmadan kamu kurumlarına girmenin imkansız hale geldiğini düşünmeye başladı.

Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli beyinler, yurt dışına kaçtı. Doktorlar, gördükleri şiddet nedeniyle ülkeyi terk etmeye başladı. Huzurlu ve iyi bir yaşam sürmek isteyen insanlar ise iktidarın hedefi oldu.

Konut krizi patladı. Yurttaşlar, uygun ücretli kiralık ev bulamazken başta Arap turistler olmak üzere yabancılar, ülkedeki konutları satın almaya başladı. Türk vatandaşlığı konut alımı ile verilmeye başlandı.

Milyonlarca Suriyeli, Türkiye’de. AKP’nin ısrarlı yanlış dış politikası nedeniyle milyonlarca Suriyeli sığınmacı Türkiye’ye akın etti. İktidar, Suriye politikasından da geri atım atarak ‘katil’ dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kabinesindeki isimlerle görüşmeye başladı. Erdoğan, Esad ile görüşebileceğini sinyalini bile verdi.

Çirkin provokasyon! İşte Kılıçdaroğlu adına basılan sahte broşür