Vatandaş et tüketebilmek için eksi 12 derecede sırada bekledi

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 5:40 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 6:33 pm

AKP iktidarının kötü politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik kriz, halkın belini bükmeye devam ediyor. Et fiyatlarındaki fahiş fiyatlar nedeniyle kasabın yolunu unutan yurttaşlar, ucuz et için eksi 12 derece soğukta bekledi. Erzurum’da kaydedilen görüntü sosyal medyada gündem oldu.

İktidarın hatalı ekonomi politikaları sebebiyle yaşanan derin yoksulluk her geçen gün etkisini daha da fazla hissettiriyor. Yurttaşlar, geçim derdiyle mücadele ederken, gıda ürünlerine erişmekte ise güçlük yaşıyor. Bu durumun son örneği ise Erzurum’da yaşandı. Vatandaşlar, ucuz et satın alabilmek için eksi 12 derece hava sıcaklığında Et ve Süt Kurumu (ESK) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kırmızı ete zam geliyor

Et fiyatları fahiş seviylere ulaşınca kasap ve marketlerin yolunu unutan vatandaş, çareyi Et ve Süt Kurumu’nun önünde sıraya girmekte buldu. Piyasaya göre daha ucuz olan ESK mağazalarında kıymanın kilo fiyatı 89 lira. Ancak her et türü için 1 kilo satış sınırı var. Aynı zamanda mağazalardaki ürünler yetersiz olduğu için saatlerce sıraya girmesine rağmen bir çok yurttaş istedikleri ucuz et ve et ürününü alamadan eli boş evlerine dönüyor. (Sözcü)