AKP torba yasada itiraf etti: İstanbul’da geçinmek için kaç asgari ücret gerekiyor?

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 2:42 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 2:48 pm

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın aktardığına göre AKP’nin hazırladığı torba yasada BDDK uzmanlarının İstanbul’da geçinebilmesi için 85 bin TL gelir elde etmesi gerektiğini belirtildi. Gökhan Günaydın, düzenlemeden eski TCMB Başkanı, şimdiki BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun da yararlanacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM’de gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Asgari ücretin ve emekli aylıklarının geçinmeye yetmediğine vurgu yapan Gökhan Günaydın, AKP tarafından hazırlanan bir torba yasa hakkında dikkat çeken bir bilgi paylaştı.

Günaydın, torba yasa ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun(BDDK) İstanbul’a taşınmak istendiğini, 40 bin TL maaş alan uzmanların bu maaşla İstanbul’da geçinemeyeceğinin belirtildiği ve 45 bin TL de tazminat verilmesinin istendiğini söyledi.

“ŞAHAP KAVCIOĞLU DA YARARLANACAK”

Gökhan Günaydın, yapılmak istenen düzenlemeden eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve şimdiki BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun da yararlanacağına dikkat çekti.

Günaydın şunları söyledi:

“Şu anda gelen torba kanunla komisyondan geçirdikleri bir önergede ne diyorlar? BDDK’yı biz İstanbul’a taşıyacağız. 400 uzmanı var BDDK’nın. Bunlar 40 bin TL düzeyinde maaş alıyorlar. Bu maaşla İstanbul’da geçinebilmeleri mümkün değil. Onun için bunlara 45 bin TL de düzeyinde tazminat verelim diyorlar. Yani bir BDDK uzmanının -ki bu düzenlemeden eski Merkez Bankası Başkanı şimdiki BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu da yararlanacak- Onlar 85 bin TL ile İstanbul’da geçinemezler ama yedi bin 500 TL ile bir emeklinin, 11 bin 402 TL ile bir asgari ücretlinin İstanbul’da nasıl geçindiğini düşünen yok. Buna ilişkin bir düzenleme yapan yok. Şunu açıkça belirtmek isterim ki biz BDDK uzmanları dahil olmak üzere tüm kamu çalışanlarının bu yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına ezdirilmemesi için gerekli önlemlerin alınmasından yanayız. Ancak BDDK için 85 bin TL olarak belirlediğini, onun 10’da biri düzeyinde ücret alamayanlara çok görürsen bu kabul edilebilir bir şey olmaktan çıkar.”

Bora Erdin: Merkez Bankası FETÖ’den el konulan binada kiracı

Kaynak: TELE1