AKP talep etti Yeniden Refah’la ittifak görüşmesi ertelendi

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 8:05 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 8:05 pm

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AKP ile dün yapılması planlanan ittifak görüşmesinin ertelendiğini açıkladı. Kılıç, AKP heyetinin zaman talep ettiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi’nin, AKP ile seçimlerde bir anlaşma sağlanmaması halinde Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Adana, Gaziantep ve Erzurum başta olmak üzere çoğu büyükşehir olan illerde kendi adaylarını birer birer açıklayacağı konuşuluyor.

Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunarak AKP ile yapacakları ittifak görüşmesinin ertelendiğini belirtti. Gazetecilerin yerel seçimlere ilişkin sorularına yanıt veren Kılıç “Dün AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında üçüncü görüşme gerçekleşecekti. Fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesini rica etti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi’nden AKP’ye rest!

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYINI DESTEKLEYECEKLER Mİ?

Büyükşehirlerdeki Cumhur İttifakı adaylarına destek verip vermeyecekleri sorusuna Kılıç, “Bir ittifak talebi olduğuna göre bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. Her ittifak bir mutabakat zemini üzerinde inşa edilir. AK Parti ile devam eden görüşmelerin bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. Tabii ki değişik zeminlerde hep ifade ettik, İstanbul’da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. Ancak kendi seçmenimizin iradesine her zeminde sahip çıkma niyet ve irademizi de sergilemekten geri durmuyoruz” cevabını verdi.

‘İTTİFAK PAZARLIKLARI’ İDDİASINA YANIT

“İttifak pazarlıkları” olup olmadığı sorusu üzerine Kılıç, “ne alırsan kârdır” yaklaşımında olmadıklarını söyledi ve “Biz ahlaki, ilkesel ve duruş temelli bir anlayışı temsil ediyoruz. AK Parti, böyle bir ittifakta mutabakatı sağlamak için yapabileceği fedakarlığı net bir şekilde ortaya koyduğunda çerçeve netliğe kavuşacak” dedi.

İSTANBUL-ANKARA İDDİASI

Bu arada Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100’deki programda Yeniden Refah Partisi ile ilgili kulis haber paylaştı. Yeniden Refah’tan ‘çok önemli bir isim’ ile görüştüğünü belirten Burhan, şunları söyledi: “‘Görünen o ki ittifak olmayacak’ dedi. Bugün sayın Fatih Erbakan, ‘son gün kararımızı vereceğiz’ demişti. Yeniden Refah Partisi, Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime girecek.”

Kaynak: TELE1