Yeniden Refah Partisi’nden AKP’ye rest!

Yayın tarihi: 6 Ocak 2024 Cumartesi 2:11 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi 2:11 pm

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 3 büyükşehir hariç, Türkiye genelinde kendi adaylarını çıkartmak için AKP ile anlaşmak istediklerini söyledi. Erbakan, AKP ile bir anlaşmanın olmaması durumunda İstanbul, Ankara, ve İzmir’de de kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim süreci ve üç büyükşehir için AKP ile iş birliği görüşmelerine ilişkin konuştu. 2023 Genel Seçimleri’ne  Cumhur İttifakı çatısı altında giren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimler öncesi AKP ile 3 büyükşehir de ortak aday üzerine anlaşma sağlamak istediklerini söyledi. Erbakan Ankara, İstanbul ve İzmir hariç Türkiye’nin diğer il ve ilçelerinde kendi adayları ve logolarıyla seçime girmek istediğini söyledi. Erbakan anlaşmanın olmaması durumunda, İstanbul, Ankara, ve İzmir’de seçime kendi adaylarıyla gireceklerini belirtti.

Partisinin genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısı öncesi açıklama yapan Erbakan, şunları söyledi:

” 31 Mart seçimlerinde hedefimiz milletimizi Yeniden Refah belediyeciliği ile yeniden Milli Görüş belediyeciliği ile ahlaklı belediyecilikle yeniden buluşturmaktır. Seçimlere 400 binin 500 binin üzerinde üyeyle en canlı teşkilatlarla gireceğiz. Ahlaklı belediyeciliği belediyelerimizde hakim kılacağız. Sonraki hedefimiz de 2028’de Milli Görüşü, Yeniden Refah Partimizi iktidara taşımaktır. Önce ilk adım 31 Mart seçimleri olacak arkasından da 2028’de en büyük zaferlere ulaşacağız.”

Fatih Erbakan, Erdoğan’dan ‘Konya’yı istedi’ iddiası

“PAZARTESİ SON NOKTA KONULACAK”

Açıklamanın ardından Erbakan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erbakan, yerel seçimlere yönelik AKP’yle yapılan görüşmelere ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Bu görüşmeler iki görüşme halinde bugüne kadar gerçekleştirildi. Bir tanesi de en son dün akşam gerçekleştirildi, AK Parti heyeti, genel merkezimize ziyarette bulundu. Pazartesi günü son bir görüşme yapılmış olacak ve durum netleşmiş olacak. Bizim buradaki hedefimiz sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bir ittifak noktasındadır.

Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz, bu konuda hazırlıklarımız var.”

Kaynak: TELE1