AKP MKYK’sında neler konuşuldu? Mustafa Balbay’dan çarpıcı kulis: Yeni yasa hazırlığı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 1:09 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 1:09 pm

Haber: Ceren Ural

Gazeteci Mustafa Balbay AKP’nin MKYK toplantısından aktarılan kulis bilgilerini TELE1’de açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP sandıktan 1’inci parti olarak çıkması sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Saray’da AKP MKYK’sını toplayarak bir durum değerlendirmesi yapmıştı. TELE1’de Ümit Zileli’nin sunduğu Sabah Pusulası programına konuk olan gazeteci Mustafa Balbay, söz konusu toplantı hakkında çarpıcı kulis bilgilerini paylaştı.

AKP’nin seçim sonrası daha da sertleşeceğini ifade eden Mustafa Balbay AKP’nin MKYK’sında yeni bir yasa teklifi hakkında da konuşulduğunu aktardı. Söz konusu yasanın Anayasa Mahkemesi’ne kadar gidebileceğinin de vurgusunu yaptı.

İyi Parti ve YRP’den son kulisler! “AKP’nin yenilebileceğini gören bazı kesimler…”

Mustafa Balbay şunları söyledi:

Her şey günlük gülistanlık denemez. Bir kaç haberi kulis bilgisini. Her ne kadar kamuoyuna, yönelik olarak milletin oyaları bizim pusulamızdır gibi sözler olsa da AKP’nin MKYK toplantısında Saray’daki toplantılarda benim aldığım hava daha da sertleşmeden yana bir tablo görülüyor. Özgür Özel daha da sertleşecekler demişti. Şöyle bir yasa hazırlığından bile söz ediyorlar, bugüne kadar herhangi bir kuruma verilmiş olan tabi tarikatlara ve cemaatlere demektir bu, taşınmazların geri alınamayacağına dair bir yasa.

Kaynak: HABER MERKEZİ