AKP-MHP ile ittifakı savunan İYİ Partili vekil partisinden istifa etti

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 1:24 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 2:04 pm

“CHP’den sadece köstek gördük” diyerek AKP-MHP ile ittifakı yapılmasını savunan İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu partisinden istifa etti.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu sosyal medya hesabı üzerinden partisinden istifa ettiğini duyurdu. Daha önce yerel seçimlerde AKP-MHP ile ittifak yapılmasını savunan Hatipoğlu açıklamasında şunları ifade etti:

“Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i de bilgilendirerek İyi Parti’den istifa ediyorum.”

İYİ Partili vekil ağzındaki baklayı çıkardı: AKP ve MHP’yi destekleyelim

‘CHP’DEN SADECE KÖSTEK GÖRDÜK. BEN NİYE AKP-MHP İLE NİYE İTTİFAK YAPAMIYORUM?’

Hatipoğlu daha önce sosyal medya hesabından partisinin ‘sağ partiler’le ittifak yapması gerektiğini CHP örneği ile savunarak “CHP, zıt kutbu Saadet Partisi ile, AKP’den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP’ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?” demişti.

Hatipoğlu T24’e bulunduğu açıklamalarda ise İYİ Parti olarak genel seçim kampanyasında CHP’den sadece köstek gördüklerini belirtmişti, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” diye konuşmuştu.

Eskişehir’de CHP ve AKP’nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu kaydeden Hatipoğlu, “Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur” ifadelerini kullanmıştı.

Hatipoğlu daha sonra da CHP’nin seçim ittifaklarını hatırlatarak “Ben niye ortak tabanlı olduğumuz AK Parti, MHP ile ittifak yapamıyorum” diye sormuştu.

İYİ Partili Hatipoğlu ısrarcı: Ben niye AK Parti-MHP ile ittifak yapamıyorum