AKP listesinden Meclis’e giren HÜDA PAR’lı Dinç soluğu Hizbullah’a yakın ismin anmasında aldı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2023 Pazar 9:38 am - Güncelleme: 11 Haziran 2023 Pazar 9:38 am

AKP listelerinden milletvekili adayı gösterilen ve 14 Mayıs’te gerçekleştirilen seçimlerde TBMM’ye giren HÜDA PAR’lı Faruk Dinç, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Yeni İhya Der’in öldürülen başkanı için düzenlenen anma törenine katıldı.

AKP listelerinden aday gösterilerek milletvekili olan HÜDA PAR’lı Faruk Dinç, terör örgütü Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Yeni İhya-Der’in, terör örgütü PKK tarafından öldürülen başkanı Aytaç Baran için Diyarbakır’da düzenlenen anma programına katıldı.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre; anma, Hizbullah’ın ölen isimlerini anmak için kurulan “Şehidler Kervanı Platformu” ve “Mustazaflar Cemiyeti” önderliğinde düzenledi. Yeni İhya-Der, “tebliğ amacıyla Hizbullah’ın kötü imajını yıkmak ve eleman temini sağlamak” gerekçesiyle kapatılan İhya-Der’in devamı olarak biliniyor.

Ağbaba: HÜDA PAR, Meclis’te kadın çalışanın olmadığı katları istiyor

HÜDA PAR’LILAR DÖNÜYOR

Öte yandan AKP listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı ve HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç, partilerine geri dönmek için işlemleri başlattı.

Yapıcıoğlu’nun geçiş süreci tamamlandı ve TBMM’nin internet sitesinde HÜDA PAR milletvekili olarak yer aldı. Diğer üç isim ise resmi işlemleri tamamlanmadığı için geçici süreliğine bağımsız milletvekili olarak yer alıyor. İşlemlerin tamamlanmasının ardından söz konusu kişilerin partilerine dönmesi bekleniyor.

Kaftancıoğlu’ndan HÜDA PAR çıkışı! “Kadını sahiplendirmeye kalkanlara ülkeni bırakma”