Ağbaba: HÜDA PAR, Meclis’te kadın çalışanın olmadığı katları istiyor

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2023 Cuma 4:03 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2023 Cuma 4:04 pm

CHP’li Veli Ağbaba, AKP listelerinden Meclise giren HÜDAR PAR‘lı isimlerin, kadın çalışanın olmadığı katlarda çalışmak istediklerini öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP’nin TBMM’ye girmesini sağladığı HÜDA PAR’lı isimler ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

İkinci tur seçimlerine günler kala gündeme dair açıklamalarda bulunan Ağbaba “Bir iddia var HÜDA PAR’lı milletvekilleriyle ilgili. Bu beyefendiler Mecliste kadın çalışan istemiyorlar. Kadın çalışanın olmadığı katları istiyorlar. İşte AKP’nin Meclise soktuğu vekiller bunlar. Bunlar cumhuriyet, Atatürk, bayrak düşmanı. 28 Mayıs geçmeden tanıyın bunları” diye konuştu.

’28 Şubat mağduruyum’ diyen HÜDA PAR’lının aynı yılda doğduğu ortaya çıktı

HÜDA PAR KADINLARIN HAKLARINDA NASIL DEĞİŞİKLİKLER İSTİYOR?

*HÜDA PAR, kadınların şiddete veya şiddet tehdidine karşı aldıkları tedbir ve uzaklaştırma kararlarının verilmesinin zorlaştırılmasını talep ediyor.

*Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun olan 6284’ün kaldırılmasını ve “iki tarafın da haklarını gözetecek şekilde bir düzenlemeye gidilmesini” istiyor.

*Devletlere eşitsizlikten kaynaklanan şiddete karşı önlem alma, şiddetten koruma sorumluluğu yükleyen İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduklarını ifade ediyorlar.

*Zinanın yeniden suç sayılmasını istiyor.

*Karma eğitimi zorunlu olmaktan çıkarmak istiyor.

*Kadınların nafaka hakkını hedefe koyuyor.

*Cinsel istismarın evlilik ile affını savunuyor.