AKP Kanal İstanbul’da ısrarcı! İlk kez birebir resmi paylaşıldı

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 1:01 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 1:01 pm

Çevre Mühendislerinin tüm uyarılarına rağmen, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarla yaptırmak istediği Kanal İstanbul’un ilk kez birebir ölçeğinde resmi paylaşıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesiyle birlikte Türkiye’nin lojistik bir üs haline geleceğini ileri sürerek,  “Haziran itibarıyla projemize başlamış olacağız. Bizim 10 yıldan sonra Kanal İstanbul’a ciddi bir şekilde ihtiyacımız olacak. Gemilerin bekleme süreleri uzayacak, bunların bekleme maliyetleri lojistik maliyetleri düşünüldüğünde Kanal İstanbul’dan geçmek daha avantajlı olacak.

5 yılda bitirmeyi planlıyoruz. Sazlıdere Barajı İstanbul’un su ihtiyacının 2,9’unu karşılıyor. Yapılan barajlarla kayıptan daha fazla su ihtiyacı yaratılacak. Güzergah üzerinde orman alanı bulunmamaktadır” dedi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un birebir ölçeğinde çizilmiş resmini de paylaştı.

 

“SUYU BİTİRİR”

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Fırat Deniz daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kanal İstanbul ve Yenişehir Rezerv Alanları Projesi, 3. Havalimanı ve 3. Köprü ile beraber bir cazibe merkezi haline getirilmeye çalışılıyor. Nitelikli nüfusun bu bölgeye yerleşmesi isteniyor. İstanbul’un kuzeyinde artan nüfusa bağlı olarak su ihtiyacı da artacak”

‘Kanal İstanbul, İstanbul’un sonu demektir’