“AKP ile arka kapı diplomasisi” iddiasına HEDEP’ten yanıt

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:34 am - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:36 am

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat‘ın, “AKP ile HEDEP arasında İstanbul’da aday çıkarma konusunda arka kapı diplomasisi olduğu” iddiasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Doğan, “Gizli protokol yapmak bizim işimiz değil!” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat, Nevşin Mengü’nün YouTube kanalında açıklamalarda bulundu. Fırat, “İstanbul’da HEDEP’in aday çıkarması konusunda arka kapılarda çok yoğun bir diplomasi var. Antalya ve Mersin’de de… Korkunç olan şey şu; insanların demokratik bir iradeyle seçtiği belediye başkanlarına diyor ki, ‘senin suçun olup olmadığına bakmayacağım, CHP’ye yarıyorsa kayyum atarım ya da Demirtaş’ı bırakmam.’ Bu siyaset değil, rezillik” dedi.

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, sosyal medya hesabından CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat’ın “AKP ile pazarlık” iddiasına yanıt verdi.

HEDEP’TEN YANIT: GİZLİ PROTOKOL YAPMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL

Sosyal medya hesabından açıklama yapan HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, söz konusu iddialar için şu yanıtı verdi:

“On yıllardır hukuk siyasetin sopası olamaz, olmamalıdır diyoruz. Ağır bedellerle, buna karşı özgürlük, eşitlik, adalet ve barış mücadelesi veriyoruz. Size tavsiyem, iddia dahi olamayacak bu spekülatif, algı yaratmaya dönük yorumlarınızı yapmadan önce, eski gazeteci, yeni siyasetçi olarak olası kaynaklarınıza dikkat etmenizdir”

Doğan, “Aksi takdirde yalan haber yaymaktan en hafif deyimiyle mahcup olabilirsiniz! Yeri gelmişken hatırlatayım, “gizli protokol”yapmak bizim işimiz değil!” dedi.

HEDEP’ten AKP ile arka kapı diplomasisi ve kayyum pazarlığı iddialarına yanıt

Kaynak: TELE1