AKP ile Akit arasında neler oluyor? Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den Akit gazetesine sert tepki! Sahibinin sesi

Yayın tarihi: 8 Ekim 2019 Salı 11:21 am - Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 11:23 am

AKP iktidarının en büyük savunucularından Yeni Akit gazetesinin son dönemde AKP’li isimlerle yaşadığı gerginlikler dikkat çekti. Son olarak AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kendisi hakkında yayınlanan bir habere sert tepki gösterdi.

İktidara yakın Yeni Akit gazetesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a gösterilen tepkinin ardından AKP’li vekil Özlem Zengin ile yaşadığı gerginlik, AKP ile Akit arasında neler olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yöneticisi olduğu KADEM ile ilgili sert bir yazı kaleme almıştı.

Ali Karahasanoğlu, “KADEM ya öğrensin, ya sussun!” başlıklı yazısında, “Adı, Kadın ve Demokrasi Derneği.. Daha çok bilinen şekli ile, KADEM.. Yönetime Cumhurbaşkanı’nın kızı Sümeyye Hanım’ı da aldıkları için.. AK Parti destekçisi olarak topluma lanse ediliyorlar.. Yaptıkları açıklamalar, olaylara koydukları tavır, Tayyip Erdoğan’dan ilhamla hayata geçiriliyor gibi bir algı var.. Kendileri ‘feminist olmadıklarını’ açıklıyorlar..

Biz de öyle kabul etmek zorunda kalıyoruz.. Ama.. Bu kabul; onların yanlış yaptıkları noktaları hatırlatmamıza da engel olmamalı..” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li vekil imza gününü iptal ettirdi iddiası

AKP ile Yeni Akit arasında yaşanan son gerginlik ise Türkiye gazetesi yazarı Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil’in Tokat’ta düzenlenmesi planlanan imza gününün AKP Tokat Milletvekili Özlem Zengin’in iptal ettirdiğini iddia etmesiyle başladı. Şimşirgil, 26 Temmuz’da yayınlanan ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazısından AKP’li Özlem Zengin’in rahatsız olması sebebiyle imza kitap fuarında düzenlenmesi planlanan imza gününü iptal ettirdiğini belirtmişti. Zengin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları reddetmişti.

Ancak Yeni Akit gazetesi, Zengin’in iddiaları reddetmesine rağmen kaleme aldığı haberde şu ifadeleri kullandı:

“TİMAŞ Yayınevinin standında ‘Hoca’ ile buluşmak isteyenler, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in gelemeyeceğini duyunca şoke oldu. Hem TİMAŞ yetkilileri hem de Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, imza günü programının AK Parti Milletvekili Özlem Zengin’in girişimleri sonucu iptal edildiğini doğruladı”

ZENGİN’DEN AKİT’E SERT TEPKİ

AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin ise Akit’in haberine sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: