AKP en düşük emekli maaşı için tarih verdi

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 6:24 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 7:50 pm

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşına yapılacak zamla ilgili tarih verdi. Güler “Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor” dedi.

Emekliye refah payı ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı hala belli olmadı. Refah payı hariç SGK emekli maaşı zammı yüzde 37,57 olmuştu. En düşük emekli maaşı şu an 7 bin 500 lira olarak uygulanıyor.

TRT Haber’in haberine göre SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarına yönelik iyileştirme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı mesaide. Çalışmanın yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

AKP’den de konuya dair açıklama geldi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler “Konuyla ilgili çalışılıyor. Etki analizleri, bütçemiz, bütçe imkanlarımız, oransal manada artış değerlendirilmesi… Daha sonra sayın cumhurbaşkanımıza tahmin ediyorum önümüzdeki hafta değerlendirilir” dedi.

‘BÜTÇE İMKANLARI DEĞERLENDİRİLECEK’ DEDİ

Güler, iyileştirme için bütçe imkanlarının değerlendirileceğini dile getirdi:

“Önemli olan bütçe imkanlarında karşılamaktır. Sadece oranın belirlenmesi ve artışın ortaya çıkması değil bu bütçeyi de ortaya koymamız lazım.” İşveren asgari ücret desteğinin 750 liraya çıkarılması için de kanun teklifi hazırlandı. SSK ve Bağ-kur emeklilerine iyileştirme yapılması durumunda düzenleme de bu teklif içine eklenecek.

Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen bir işveren desteğimiz vardı 700 TL’ye çıkarılması ve kısa çalışma ödeneği ve diğer hususlar ile ilgili bir paket. 7-8 maddelik bir paket. İnşallah önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse değerlendirilir. Sonra bizim kanun teklifine de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz. Çalışıyoruz yani konuyu.”

Emekli zammı ve refah payı için kritik gün! İşte son açıklamalar

Kaynak: TELE1