AKP, ailesi sandık müşahitlerini katleden başkanı yeniden aday gösterdi

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 3:53 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 6:55 pm

AKP, Malatya Pütürge’de 2019’daki yerel seçimde babası ve akrabaları Saadet Partili sandık müşahitlerini katleden Mikail Sülük‘ü yeniden aday gösterdi. Sülük’ün aday gösterilmesi, yakınlarını kaybeden ailelerin tepkisine neden oldu.

Saadet Partisi’nin müşahitleri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş, 31 Mart 2019’daki yerel seçimde AKP’nin adayı Mikail Sülük’ün babası, kardeşi ve yeğenleri tarafından katledilmişti.

SÜLÜK YENİDEN ADAY

Milli Gazete’nin haberine göre, 2019’dan bu yana belediye başkanlığı görevini yürüten Mikail Sülük, AKP tarafından bir dönem daha aday gösterildi. Sülük’ün aday gösterilmesi yakınlarını kaybeden ailelerin tepkisine neden oldu. Aileler, Sülük’ün adaylıktan çekilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

AKP’nin 2019’da Pütürge Belediye Başkan adayı olan Mikail Sülük’ün köyü Bölünmez köyünde 31 Mart 2019 seçim günü, Saadet Partisi’nden sandık görevlisi olan Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş, sandık başında silahla bekleyen Mikail Sülük’ün babası Hacı Sülük, kardeşi Ömer Sülük, yeğenleri Hacı Ömer Sülük, Abdulkadir Sülük ve Mahmut Sülük tarafından öldürülmüştü. Yargılama sonucunda AKP’li Sülüklere verilen müebbet cezaları bozularak yeniden yargılama başladı. Yeniden yargılanan Ömer ve Abdulkadir Sülük’ün cezası, 25’er yıla düşürüldü.

BABASI SERBEST

Mikail Sülük’ün babası Hacı Sülük ise sağlık durumu ve yaş durumu gözetilerek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla serbest bırakılmıştı.

Malatya, Pütürge, belediye başkanı, pütürge adayı, Mikal Sülük

AKP’li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü

Kaynak: TELE1