AKP ABD’de Yahudi kuruluşlarda kredi arıyor

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2023 Cumartesi 3:08 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2023 Cumartesi 3:08 pm

Haber: Yılmaz Polat - Washington

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği konusunda ABD Başkanı Biden’a söz vermesiyle ABD’de kredi arayışına başlandı.

AKP Yönetimi ekonomik krizden kurtulmak için ABD’de önce Yahudi sermayesinin kapısını çaldı. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan New York’ta Yahudi şirket temsilcileriyle bir araya geldi. Türkevi’nde Yahudi kuruluş temsilcileriyle yapılan toplantıda dış politikadaki değişiklikler konusunda bir sunum yapan Mercan, Yahudi temsilcilerine son gelişmeler konusunda bilgi verdi. Yahudi Lobici Ezra friendlander’in şirketi ‘ Friedlander Consulting Group LLC’ tarafından organize edilen toplantıya çok sayıda şirket ve kurum temsilcisi katıldı.

Erdoğan Yönetimi seçimden önce önce de ekonomik krizden çıkmak için ABD’deki Yahudi lobisinin kapısını çalmıştı.

https://tele1.com.tr/polat-akp-ekonomik-krizden-kurtulmak-icin-yahudi-lobisiyle-ic-ice-518718/

ABD’deki ‘Ortodoks Yahudilerin’ önde gelen isimleri arasında yer alan Friedlander, Erdoğan Yönetimi’nin , İsrail’le ilişkileri düzeltmek ve bu ilişkiyi ABD Yönetimi üzerinde kullanmak için bir süredir AKP Yönetimi için çalışıyor.

https://tele1.com.tr/erdogan-yonetimi-ortodoks-yahudi-lobiciyle-anlasti-548770/

Musevi asıllı strateji uzmanı Kalman Chaim Sporn’da ayrıca AKP Yönetimine ‘Strateji Danışmanlığı’ yapıyor. Büyükelçi Mercan ayrıca Teksas’ın Houston kentinde Yahudi toplum liderleriyle bir toplantı yaptı.

Mercan ayrıca Dallas kentine geçerek eski AKP milletvekili Revza Kavakçı’nın da katıldığı Müsiad-USA’nın düzenlediği toplantıya katıldı.