AKP 2 yasa teklifi için toplanacak
9 Mayıs 2022 Pazartesi

AKP, bu hafta iki ayrı toplantı gerçekleştirecek. Toplantılarda, dezenformasyon ve hâkim-savcı yardımcılığı ile ilgili yasa teklifi hazırlıklarının gündeme gelmesi bekleniyor.
Türkiye Gazetesi’nden Ebru Karatosun’un haberine göre, yalan haberin yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenen dezenformasyon yasası ile ilgili AKP’nim hukukçu kurmayları ve bazı MHP’li isimler düzenlemeye son şeklini vermek için yarın bir araya gelecek.
60 maddelik yasa teklifine göre, dijital platformlarda dezenformasyon önlenecek ve platformların algoritmalarının şeffaflığı artırılacak. Yasayla büyük dijital platformlar ve arama motorları daha sıkı kurallara uymak durumunda kalacak. Bunların yanı sıra, internette ve sosyal medyada dezenformasyona basın suçlarına bakan ihtisas mahkemeleri karar verecek. Ayrıca, çalışmaların tamamlanmasının ardından teklifin haziran ayında Meclis gündemine getirilebileceği belirtiliyor.
HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI
Daha önce yargı paketiyle getirilmesi planlanan ancak son anda değişikliğe gidilerek ayrı bir düzenleme olarak getirilmeye karar verilen hâkim ve savcı yardımcılığıyla ilgili de bugün Külliye’de bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda, hâkim ve savcı yardımcılığının görevlerinin sınırları çizilecek. Böylelikle, hâkim ve savcıların mesleğe hazırlık dönemi daha etkin hâle getirilecek ve mesleki tecrübeleri artırılmış olacak. Teklife göre, hâkim ve savcı adaylığı kaldırılacak. Süresi 2 yıl olan adaylık süreci yerine 3 yıl süreli hâkim ve savcı yardımcılığı getirilecek.
Benzer Haberler
CHP’den sosyal medya düzenlemesine tepki: Basın özgürlüğünü boğma teklifi
27/05/2022 13:59
AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu hakkında suç duyurusu
27/05/2022 11:37
AKP ve MHP’nin sosyal medya düzenlemesi TBMM’de
27/05/2022 10:53
TÜRKEN’den sonra ABD’de milyonlarca dolarlık MAARİF-USA Vakfı
27/05/2022 8:28
Kılıçdaroğlu’nun apar topar SADAT’a gitmesinin perde arkası
27/05/2022 7:00
AKP içindeki kavgaya Mehmet Metiner de dahil oldu! “Reise ölümüne bağlı olanlar…”
26/05/2022 23:58