Akkuyu’da binlerce işçi gıda zehirlenmesinden hastanelik oldu!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 12:30 am - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 12:32 am

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan bini aşkın işçinin gıda zehirlenmesi geçirdiği ve hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

AKP iktidarının ‘asrın projesi’ dediği ve Mersin Gülnar’da Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatında çalışan işçilerin yediği yemekten zehirlendiği kaydedildi.

İşçilerin, alınan bilgilere göre, öğle yemeğinde verilen tavuk yemeği sonrası zehirlendikleri öğrenildi. İşçiler, Mersin’in ilçelerindeki devlet hastanelerine kaldırıldı.

“ÜÇ BİN KİŞİ  ZEHİRLENDİ”

TELE1’e konuşan CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır şunları söyledi:

“Nükleer Santral’de üç bin kişinin, dört bin kişi olduğu söyleniyor, bir besin zehirlenmesi. Silifke Devlet Hastanesi’nde bin kişi, Gülnar’da 300 kişi tedavi oldu. Erdemli Devlet Hastanesi’nde Aydıncık ilçemizin devlet hastanesinde o kadar işçilerimiz var”

Akkuyu’da işçilerin koluna GPS takıldı iddiası!

“NEYİ KİMDEN SAKLIYORSUNUZ?”

Yemek şirketinin dağıttığı yemekten dolayı işçilerin zehirlendiğinin ortaya çıktığını belirten Çakır, “Ne hazindir ki devletin polisi bizim arkadaşlarımızın görüntü almasına engel oluyor. Neyi, kimden saklıyorsunuz?” dedi.

Çakır, Akkuyu Santrali’nin Mersin halkınca kabul edilmeyen bir yatırım olduğunu belirterek, “Rus hükümetinin emrine verilmiş, onların tamamen uhdesinde bizlerin hiçbir söz hakkı olmayan ancak insalarımız köle gibi çalıştırılıp, bugünkü gibi ‘ölürse ölsün’.

Nedir bu her şeyi durdurma, susturma?”

“BU KADAR UCUZ MU İNSAN HAYATI”

Çakır ayrıca, Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi’nin kendisine hastanede tedavi ettikleri işçi sayısı kadar nükleer santralin içerisinde de serum bağladıkları işçilerin olduğunu söyledi. Çakır, “Bu kadar ucuz mu insan hayatı” dedi.