Akkuyu’da işçilerin koluna GPS takıldı iddiası!

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 4:49 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2023 Perşembe 4:49 pm

Emek Partisi (EMEP) Milletvekili Sevda Karaca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan işçilerin koluna GPS cihazı takıldığını ileri sürdü. Karaca işçilerin cihazı çıkardıklarına günlük ücretlerini alamadıklarını da söyledi.

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan işçilerin koluna GPS cihazı takıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karaca, GPS’lerin çıkarılması durumunda ise işçilerin günlük ücretlerini alamadıklarını belirtti.

Karaca şöyle yazdı:

“Bu nedir biliyor musunuz? Bu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında TSM bünyesinde çalışan işçilerin bileklerine takılan saat şeklindeki GPS cihazı. Bununla işçiler sürekli takip altında. Cihazı çıkardıklarında o günkü ücretleri ödenmiyor. Cihaz bozulduğunda ise masrafını işçilerden alıyorlar. Modern kölelik zinciri yani! Patronların teknolojik gelişmeden anladıkları işçiler üzerinde denetim ve sömürüyü derinleştirmek, onur kırmak, birliklerini bozmak için modern kölelik zincirleri kullanmak. Bu uygulama kabul edilemez.”

Erdoğan rahatsızlığı sonrası Akkuyu törenine canlı bağlantıyla katıldı

DEPREM BÖLGESİNE GİDEN İŞÇİLER, İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününde, arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılmak için gönüllü olarak deprem bölgesine giden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan 30 işçi “İşe gelmedin” denilerek tazminatsız şekilde işten çıkartılmıştı.