Akkuyu Nükleer Santrali işçilerinden zam eylemi

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 3:10 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 3:10 pm

Mersin’de inşaatı hala süren Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçiler maaşlarına zam alamadıkları için eylem yaptı. Yaklaşık 700 işçi, taşeron firmanın önüne yürüdü.

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santral projesinde, taşeron bir firmada çalışan yaklaşık 700 işçi, ocak ayı maaşları ödenmediği, ve ücretlerine zam yapılmadığı için eylem gerçekleştirdi. İşçiler sabah saatlerinde, Akkuyu santralinden taşeron firmanın binasına yürüdü.

Cumhuriyet’ten Gizay Çelik’in haberine göre; emekçilerin eylemi sonucunda taşeron firma tarafından maaşların cuma günü yatırılacağı ve işçilerin istediği zam oranının da onaylanacağı bildirildi.

EYLEMLER DEVAM EDER

Protesto yürüyüşüne katılan bir işçi Cumhuriyet’e konuştu. Cumhuriyet’e konuşan işçi, “Maaşlar geç geliyordu. Normalde ayın 10’unda maaşların yatması gerekirken ayın 20’si 25’ine uzatmaya başladılar. Bu durum işçileri rahatsız etti. Yüzde 30’luk zam teklini kabul etmedik. Şu an yüzde 40 zam onaylandı. 18’inde ocak ayının maaşı yatırılacak, 25’inde ise yapılan yüzde 40 zam ne kadara tekabül ediyorsa onu yatıracaklar” dedi.

İşçi, maaşlarının 18’inde yatmaması ve zam yapılmaması durumunda eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

Akkuyu santralinin şantiyesinde çalışan işçiler daha önce Cumhuriyet’e yaptıkları açıklamada kötü yemekler, salgın tedbirlerinin alınmadığı çalışma koşulları, yatakhane, servis ve iş güvenliği sorunlarına dikkat çekmişti.

Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç yeniden cezaevinde