Akit, ‘yüzleşme’ ve ‘Ermeni’ ifadelerine bile dayanamıyor

Yayın tarihi: 12 Aralık 2019 Perşembe 4:00 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe 4:01 pm

Gericilerin amiral gemisi Akit Gazetesi, belli ki, “hatırlama, yüzleşme, Ermeni” gibi kavramları bile duymaya tahammül edemiyor. Halk TV’de bu “kavramları” bir konuşma içinde kullandığı için gazeteci-yazar Necdet Saraç’la ilgili olarak “Başrolde Necdet Saraç! Halk TV’de skandal ‘Ermeni soykırımı’ iması” başlıklı bir haber yapmış ve spot olarak da “Ermenilerin Türkiye’de zorluklar yaşadığını savunan CHP’li gazeteci Necdet Saraç, sözde Ermeni Soykırımı imasında bulunarak büyük bir skandala imza attı” diye yazmış…

Akit’in “Skandal” başlığıyla duyurduğu haberle ilgili olarak “Haberi okuyunca aslında az bile demişim, keşke bu konuda daha uzun konuşmalı ve Almanya Başbakanı Merkel’in sözlerini tam aktarmalıymışım” diyen Necdet Saraç, “İktidarın koruyup-kolladığı bir gazete ile memleketin getirildiği noktaya da ayrıca üzüldüm” dedi.

Ne olmuştu?

Halk TV’de Ayşenur Aslan’ın “Medya Mahallesi” programında konu Aleviler, Ermeniler, Rumlar, Kürtler iken, Necdet Saraç, İstanbul Kurtuluş’ta Ermenilerle birlikte büyüdüğünü belirterek, Merkel’in Auschwitz Nazi Kampı ziyaretinde söylediklerine atıfta bulunarak Hatırlatmak yüzleşmedir. Hatırlatmadığın, yüzüne vurmadığın sürece gerçeğin bilince çıkması mümkün değil. Bu genişlikte baksak aslında, bazı işleri çözeriz demişti.

Merkel Auschwitz’de ne demişti?

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz hafta Polonya’daki Auschwitz toplama kampını ziyaret etmişti. Merkel burada, Almanya’nın o zamana ait suçların hatırasını canlı tutmak zorunda olduğunu dile getirerek, susmanın bir cevap olmayacağını, Nazi toplama kamplarını kurarak sistematik bir şekilde insanları öldürenlerin Alman olduklarını belirtmiş ve ”Burada katledilenleri hiçbir şey geri getiremeyecek. Bu suç Almanya tarihinin bir parçası olarak kalacak. Bu tarih sürekli anlatılmalı ki unutmayalım, anlatılmalı ki bugün ve yarın her insanın onurunu koruyabilelim” demişti.

Akit Gazetesi’nin haber ve ilgili video linki:

https://www.yeniakit.com.tr/haber/basrolde-necdet-sarac-halk-tvde-skandal-ermeni-soykirimi-imasi-963023.html