Akbelen’deki kıyıma ilişkin Erdoğan, bakanlar, Limak ve İÇTAŞ hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2023 Pazar 4:32 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2023 Pazar 4:34 pm

HKP, Akbelen Ormanı’nda İÇTAŞ ve Limak’ın maden sahası için süren ağaç kesimi ve bölgedeki kolluk görevlilerinin ormanları için direnen köylülere müdahalesi nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ilgili bakanlar ile LİMAK ve IC holdinglerin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin maden sahası için ağaçların katledilmesini önlemek isteyen köylülerin direnişinin 7. gününde Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) olayı yargıya taşıdı.

HKP’nin avukatları, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla İl Jandarma Komutanı Ali Gemalmaz, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, LİMAK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, söz konusu isimler hakkında ‘Anayasa’yı ihlal’, ‘kanunsuz emir’, ‘kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’, ‘kamu görevini kötüye kullanma’, ‘zor kullanma yetkisi sınırının aşılması’ ve ‘Orman Kanunu’na muhalefet’ suçlarından soruşturma ve sonrasında da kamu davası açılması talep edildi.

“KÖYLÜLERE DARP, ŞİDDET VE BASKI UYGULANMAKTADIR”

HKP avukatları tarafından başsavcılığa verilen dilekçede, “Devletin jandarması ve polisinin gözetiminde 24 Temmuz 2023 tarihinden bu yana Limak Holding ve İÇTAŞ yöneticilerinin talimatıyla görevlendirilenler tarafından Akbelen Ormanı’nda orman katliamı yapılmaktadır. Akbelen ormanlarını savunan köylülere jandarma ve polis tarafından darp, şiddet ve baskı uygulanmaktadır” denildi.

Akbelen’de Mahmut Tanal’la ‘fişleme’ tartışması sonrası iki jandarma açığa alındı