Akbelen’de Mahmut Tanal’la ‘fişleme’ tartışması sonrası iki jandarma açığa alındı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2023 Pazar 2:38 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2023 Pazar 4:44 pm

Jandarma Genel Komutanlığı, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve jandarmalar arasında çıkan tartışma sonucu görev yerinden uzaklaşan iki jandarmanın açığa alındığını, Mahmut Tanal hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Jandarmanın açıklamasında kişinin gözaltına alındığı bilgisi de yer aldı.

CHP’li Mahmut Tanal, Akbelen’de bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya “Burada fişleme yapamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Tanal bilgilerin yazılı olduğu kağıdı vermeyerek kaçan jandarmayı kovaladı. Olay kamuoyunda büyük yankı uyandırırken İçişleri Bakanlığı Mahmut Yanal hakkında hukuki işlem başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasının ardından bir açıklama da Jandarma Genel Komutanlığı’ndan geldi. Açıklamada, “Milletvekili Mahmut Tanal’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır” denildi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen saha çalışmalarını ve hukuka uygun olarak alınan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 provokatör ve eylemci şahıs Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınmış olup şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir.

Milletvekili Mahmut Tanal’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır. Kahraman Türk Jandarmasına karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir.

Akbelen’deki kimlik kontrolüne isyan eden Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlatıldı