Akbelen’deki kimlik kontrolüne isyan eden Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlatıldı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2023 Pazar 10:39 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2023 Pazar 10:39 am

İçişleri Bakanlığı, Akbelen Ormanı’nın katledilmesine engel olmak isteyen yaşam hakkı savunucularının kimlik bilgilerinin alınmasına tepki gösteren CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı’nda yeniden ağaç kesimine karşı başlayan direniş de ağaç kesimi de devam ediyor. Direnen halka destek için bölgede bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına “Burada fişleme yapamazsınız” diyerek tepki gösterdi.

Tanal tepkisi ardından sosyal medyada hedef gösterildikten sonra İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Tanal hakkında hukuki süreç başlatıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir “KANUN ORDUSUDUR” ve 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir

Görevini yapan Jandarmamıza “eşkıya” diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”