Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem başlıyor!

Yayın tarihi: 5 Ekim 2023 Perşembe 10:03 am - Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe 10:05 am

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, akaryakıt istasyonları 2024 sonuna kadar en az bir pompaya taşıt tanıma sistemi taktırmak zorunluluğu getirildi.

Akaryakıt istasyonlarına, kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele amacıyla akaryakıt alan araçların plaka bilgisini sisteme aktarabilen taşıt tanıma okuyucu sistemini (TTO) 2024 sonuna kadar en az bir pompalarına taktırmak zorunluluğu getirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ulusal taşıt tanıma sistemi uygulama genel tebliğine göre, akaryakıt istasyonları, nitelikleri Darphane tarafından belirlenen ve Darphane ya da yetkili firmalar tarafından üretilen TTO’ları temin ederek 31 Aralık 2024 tarihine kadar taktıracaklar. TTO’ların montaj işlemlerine ait süreçler Darphane tarafından belirlenecek.

Akaryakıt zamları vatandaşı tüpe sürükledi! Araçlarda LPG furyası

Bu kapsamda, kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtlara aynı tarihe kadar ait plaka bilgisi ile mükellefe ilişkin bilgileri hafızasında tutan ve akaryakıt alımı sırasında bu bilgileri TTO’lara otomatik olarak ileten taşıt tanıma birimi (TTB) takılması zorunluluğu da getirildi.