Akademisyenler kayyum rektöre sırt çevirdi

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 12:34 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 1:55 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı Melih Bulu için tepkiler sürüyor. Dün öğrencilerin protestosunun ardından bugün de akademisyenler devir teslim töreninde Melih Bulu’ya sırtlarını döndü.

Boğaziçi öğrencileri dün bir protesto eylemi düzenlemişti. Bugün de Erdoğan’ın atadığı ve eski AKP’li milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu akademisyenler protesto etti.

Akademisyenler, saat 12.00’de üniversite kampüsünde yapılan devir-teslim törenine cübbeleriyle katılıp, arkalarını dönerek töreni protesto etti.

BOĞAZİÇİ’NE KELEPÇE

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya tepkiler sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, “Kayyum rektörü kabul etmiyoruz” diyerek rektörlük binasının kapısını mühürledi. Polis, Güney Kampüs’e girmek isteyen öğrencilere müdahale etti, gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.

Polis Güney Kampüs’e girmek isteyen öğrencilere müdahale etti, bazı öğrencileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.

Polis, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’ne öğrencilerin girişini engellemek için kapıya kelepçe taktı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kelepçe

EV BASKINI 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’yu protesto eden 17 öğrenci sabaha karşı evleri basılarak gözaltına alındı.

AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yaptı. Barikat kuran polisin kelepçeyle üniversitenin bahçe kapısını kilitlemesi hafızalara kazınırken, eylem sırasında gözaltına alınan bazı öğrenciler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Kayyuma karşı direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin evleri basıldı!