Akademisyenler isyanda! “Yurt içi kongrelere bile katılamıyoruz”

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 8:09 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 8:09 pm

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşen ve bir de mektup yazan akademisyenler ekonomik koşullar nedeniyle yurt içindeki kongrelere bile gidemediklerini belirtti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Bir akademisyenin kendisine yolladığı mektubu okuyan Ahmet Eşref Fakıbaba, “Akademisyenlerin zam ve diğer özlük haklarını akademisyene yakışır bir şekilde düzenlenmesini, yurt dışına kaçışların önüne geçilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“YURT İÇİ KONGRELERE BİLE GİDEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER”

Görüştüğü bir grup akademisyenin ekonomik koşullar nedeniyle yurt içindeki kongrelere bile gidemediklerini söylediğini aktaran Fakıbaba, akademisyenlerin koşullarının düzeltilmesini talep etti.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Fakıbaba şunları söyledi:

“Akademisyenlerimiz bırakın yurt dışı kongreleri, yurt içindeki kongrelere bile katılmadıklarını söylediler. Ankara’dan İstanbul’daki bir kongreye katılmak için 6-7 bin lira gibi bir ücret ödemek zorunda olduklarını dile getirdiler. Görüşmede kiralarını dahi ödeyemeyecek durumda olduklarını, çocukları için iyi bir gelecek kuramadıklarını gördüm. Hükümet doktorların, mühendislerin ve akademisyenlerin yurt dışına göç etmelerine sessiz kaldı. İnşallah bilim insanlarının çığlıklarına duyarlı olurlar. Akademisyenlerin zam ve diğer özlük haklarını akademisyene yakışır bir şekilde düzenlenmesini, yurt dışına kaçışların önüne geçilmesini bekliyoruz.”

Direnişe destek veren Boğaziçili yabancı akademisyen Türkiye’ye sokulmadı