Aileler İliç’te numune alınan yeri gizlice görüntüledi: Vana kırılmış

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 5:28 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 5:55 pm

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çalık Çöpler Altın Madeni’nde, liç yığınının kaydığı maden alanında sızmaya ilişkin önlemler için numune alınması anında köylüler tarafından gizlice çekilmiş görüntüler ortaya çıktı. Köylüler çekilen görüntülerde “Siyanürlü su normalde maden sahasında, gelen basınçtan dolayı vana kırılmış ve buradan çıkıyor” ifadelerini kullanıyor.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çalık Çöpler Altın Madeni’nde, 13 Şubat günü saat 14.30 sıralarında meydana gelen liç yığını alanındaki kaymayla beraber 9 işçi göçük altında kaldı.  Liç yığınının kaydığı maden alanında sızmaya ilişkin önlemler için numune alınması anında çekilmiş görüntüler ortaya çıktı.

Çalık Holding’in ortağı olduğu, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çalık Çöpler Altın Madeni’nde işçilerin konuşmasına izin verilmezken aileler de gazetecilerden ayrı bir yerde bekleyişlerini sürdürüyor.

“VANA KIRILMIŞ, SU BURADAN ÇIKIYOR”

Çöpler bölgesinde, siyanürlü atık havuzunun yanından köylüler tarafından çekilen görüntülerde, toprağın kaydığı yerde maden alanında sızmaya ilişkin önlemler için numune alındığı gözlemlendi.

Görüntüleri çeken köylülerin “Siyanürlü su normalde maden sahasında… Gelen basınçtan dolayı vana kırılmış ve buradan çıkıyor…” şeklindeki konuşmaları da duyuldu.

Merdan Yanardağ İliç’ten anlattı: 11 köyün muhtarı ABD ve Kanada’ya geziye götürülmüş

Kaynak: ANKA