Merdan Yanardağ İliç’ten anlattı: 11 köyün muhtarı ABD ve Kanada’ya geziye götürülmüş

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 8:54 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 1:57 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ siyanürlü toprak kayması nedeniyle 9 işçinin enkaz altında kaldığı Erzincan İliç’e gitti. Yanardağ bölgedeki 11 köy muhtarının ABD ve Kanada’ya geziye götürüldüğünü anlattı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Maden sahasında kayıp olduğu açıklanan 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da facianın yaşandığı İliç’e gitti. TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında telefonla bağlanan Yanardağ, “Bölgede 11 köyün muhtarı ABD ve Kanada’ya geziye götürülmüş. Oralarda ağırlanmışlar, gezdirilmişler. Kendilerine başka çeşitli destekler verilmiş. Çünkü, buradan elde edilen kar dudak uçuklatacak gibi” ifadelerini kullandı.

Yanardağ, şunları söyledi: “Bölgede 11 köyün muhtarı ABD ve Kanada’ya geziye götürülmüş. Oralarda ağırlanmışlar, gezdirilmişler. Kendilerine başka çeşitli destekler verilmiş. Çünkü, buradan elde edilen kar dudak uçuklatacak gibi. 24,5 milyar dolar. Bunun yüzde 20’si Çalık Grubu’na gidiyor. Yani 4-4,5 milyar doların gerisi Amerikan Kanada iş ortaklığındaki uluslararası madencilik tekeline gidiyor. Özellikle altın madenini çıkaran tekele gidiyor. Bu firmanın elde ettiği kara bakılırsa köylülere verdiği destek yardımı adı altında verdiği bu paranın hiç önemli bir miktar oluşturmadığını, son derece küçük bir para ödediğini ve bu karın karşısında sözü bile edilemeyecek bir rüşvet dağıttığını göstermesi bakımından da hayli trajiktir diye düşünüyorum.”

Yanardağ İliç’te: 130 bin TL dağıtarak köylülerin canlarını ve kanlarını almışlar

İşçiler siyanürlü toprak altındayken Anagold’tan ‘eleman aranıyor’ ilanı

Anagold Madencilik ve Murat Kurum hakkında suç duyurusu

Kaynak: TELE1