Aile Bakanlığı’ndan cinsel istismar davasında tutuklama talebi!

Yayın tarihi: 13 Aralık 2022 Salı 2:26 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2022 Salı 5:56 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında evlendirdiği ve cinsel istismara maruz bıraktığı dava ile yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile mağdur H.K.G’nin avukatı tarafından Kadir İstekli ile anne ve baba hakkında tutuklama talep edildi.

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşında müridi Kadir İstekli ile evlendirmesi ve cinsel istismara maruz bırakması Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Savcılığın daha önce Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında 2 kez tutuklama talebinde bulunduğu ancak mahkemenin bu kararı bozduğu öğrenilmişti.

Cinsel istismar davasında yeni bir gelişme yaşandı. TELE1’den Egehan Erkün’ün edindiği bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; istismarcı Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talebinde bulundu.

Öte yandan H.K.G.’nin avukatı tarafından da tutuklama talebinde bulunulduğu öğrenildi.

DAVA 30 OCAK’A ÇEKİLDİ!

6 yaşındaki kız çocuğu H.K.G.’in istismarı ile ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel’in yargılanacağı dava 30 Ocak tarihinde görülecek.

BAKAN YANIK DOĞRULADI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yanık açıklamasında “Sanıkların tutuklu yargılanmasını ve duruşmanın öne alınmasını biz talep ettik, talebimiz kabul edildi” ifadesini kullandı.

Hiranur Vakfı’da 6 yaşındaki çocuğa tecavüz skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı