Ahmet Türk: CHP iktidara doğru yürüyor

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 8:00 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 8:00 pm

Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bir araya geldi. Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP iktidara doğru yürüyor. Bu sanıldığı kadar kolay olmayacak” dedi.

CHP’li Oğuz Kağan Salıcı ve görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk bir araya geldi. Ahmet Türk gazetecilere, “Toplumda değişim dönüşüm var. İktidar eskiden ikna ediciydi, ama bu ortadan kalktı. Değişimin toplumun ihtiyaçlarına yanıt vermesi lazım. CHP iktidara doğru yürüyor. Bu sanıldığı kadar kolay olmayacak. Yeni bir dönemin kapısı açılıyor. Önemli olan yalnız seçimi kazanmak değil seçim sonrası da ne olacağını düşünüyoruz. Önemli adımlar atılacaktır” değerlendirmelerinde bulundu.

“SİLAHLI MÜCADELENİN SORUNLARI ÇÖZLEMEYECEĞİ ARTIK ANLAŞILMIŞTIR”

Türkiye’nin en önemli meselesinin Kürt meselesi olduğunu söyleyen Türk, “Bu konunun diyalogla konuşmayla çözülmesi gerekiyor. Sürecin buna müsait olduğunu düşünüyorum. Geçmişte büyük acılar yaşandı, yanlışlıklar yaşandı. Bugün silahlı mücadelenin sorunları çözmeyeceği artık anlaşılmıştır. Bu konuda da ciddi adımların atılması lazım. Kucaklayıcı bir politikanın izlenmesi lazım. Kucaklayıcı bir politika izlenirse Türkiye kısa zamanda refaha ve demokrasiye ulaşacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Viranşehir’de bin 200 kişi CHP’ye katıldı