Viranşehir’de bin 200 kişi CHP’ye katıldı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 6:07 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 6:07 pm

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bin 200 kişi CHP‘ye katıldı. Yeni üyeler için düzenlenen törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ” Sen zalime dönüştün, sarayın adamı oldun” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin 2018 yılında toplam üye sayısı 293 olan Viranşehir’de bin 200 yeni üyenin rozet takma törenine katıldı. Salıcı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Sen iktidara geldiğin zamanki Tayyip Erdoğan değilsin. Sen zalime dönüştün, sarayın adamı oldun. Sen Viranşehirlinin kalbinde taht kuran Recep Tayyip Erdoğan değilsin. Öyle olsaydı bugün bin 200 tane Viranşehirli gelip bize yoldaş olmazdı” dedi.

“MEVCUT ÜYE SAYIMIZIN DÖRT KATI SAYIDA ARKADAŞIMIZ CHP’YE KATILDI”

Salıcı, şunları söyledi:

“Şanlıurfa üye katılım töreni yapmıyoruz. Sadece Viranşehir’den CHP’ye katılıp bizim yol arkadaşı olmak isteyen değerli kardeşlerimizi katıyoruz. Ben size bunun ne demek olduğunu anlatayım. Viranşehir’de 2018 yılında yapılan genel seçimlerde HDP 50 civarında oy almış, AK Parti yüzde 41, MHP 3,7 oy almış. Biz maalesef 1,6 oy almışız. Viranşehir seçim sonuçları 2018. Aldığımız toplam oy bin 287. Bu katılımdan önce CHP üye sayısı 293. Bunları bizim sistemimizden görebiliyorsunuz. Bugün bin 200 kişiyi katıyoruz. Mevcut üye sayımızın dört katı bir sayıda arkadaşımız bugün Viranşehir’de CHP’ye katılıyor.

Bu katılım, bize gelen arkadaşlar nereden geliyorlar? Hangi siyasi partiden geliyorlar. 2018 yılındaki oyumuz belli olduğuna göre mutlaka bu arkadaşlarımız başka bir siyasi partiye oy verip CHP’ye katılan arkadaşlarımız. Ya Adalet ve Kalkınma Partisi’nden koparak geliyorlar ya başka bir partiden geliyorlar. Bizim CHP’ye katılan hiçbir arkadaşlarımızın geçmişte hangi siyasi partiye oy verdiğini sorgulamak gibi bir hakkımız yok. CHP’nin ne olduğunu, kurucusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ve liderinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu bilerek geliyorlar.

AKP’nin kalesinde 700 kişi CHP’ye katıldı