Ahmet Şık’tan Soylu’ya: Sen haysiyetini menfaatine ezdirmiş birisin

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 9:39 am - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 1:32 pm

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gece yarısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık arasında gergin anlar yaşandı.  Ahmet Şık, Soylu’ya  “Sen haysiyetini menfaatine ezdirmiş bir adamsın. Hesabını vereceksin!” diyerek tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçelerinin görüşülürken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da görüşmelere katılarak bir konuşma yaptı.

Şık’tan Soylu’ya zor sorular: Pensilvanya’ya gidip Gülen ile görüştüğünüz doğru mu?

İleri Haber’in haberine göre, Komisyon görüşmeleri öncesi milletvekillerini selamlayan Soylu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekilleri tarafından Duvar kitabıyla karşılanırken, İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de kitabı Soylu’ya hediye etmişti.

Şık’tan Soylu’ya: Pensilvanya’ya gidip Gülen ile görüştüğünüz doğru mu?

SERT İTHAMLAR

Bütçe görüşmeleri sırasında TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile Bakan Soylu arasında da çok sert tartışmalar yaşandı. Şık’ın sorularına yanıt vermekten kaçınan Soylu, “Bunu söyleyip de ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur, haysiyetsizdir! Sen sen sen şerefsizsin, sen haysiyetsizsin, sen onursuzsun” ithamlarında bulundu.  Ahmet Şık, “Sen haysiyetini, onurunu ezdirmiş bir adamsın. Yargılanacaksın” diyerek yanıt verdi.

Başkan Cevdet Yılmaz’ın müdahale ettiği tartışma sırasında Soylu kendisine iftira atıldığını öne sürerken, Ahmet Şık ise “Her türlü hesabını vereceksin” sözleriyle yanıt verdi.

Soylu: Sen zehirli bir yılansın… Başarır: Ucuz kabadayı seni

‘SEN ÖMRÜNÜ HAPİSTE TAMAMLAYACAKSIN’

Komisyon görüşmeleri sırasında Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen 4,9 tonluk kokain hakkında açıklamalarda bulunan ve Kolmbiya tarafından yeterince bilgi verilmediğini öne süren Soylu, Mersin Limanı’nda yakalanan ancak savcılık tarafından sahibinin tespit edilemediği belirtilen kokaine ilişkin de konuştu.

Söz konusu konuşmalar, Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

SÜLEYMAN SOYLU: “Bir yalan da şu: “Mersin’e geldi , kimse tutuklanmadı.” Mersin’de şöyle oldu: Mersin’deki 2 operasyonda da tutuklananlar var, içeride olanlar var ama oradan kime geldiğinin , niye geldiğinin, nasıl geldiğinin izlemesini
yapacak… Elbette ki siz şunu istiyorsunuz, diyorsunuz ki: “Tamam tutukladıklarınızı tutukluyorsunuz, tutuklamadıklarınızın da açıklamasını yapın.” Ben hâkimin savcının, yargının işine karışmanın, hele bu tip meselelerde meseleyi açığa çıkarmanın çok doğru olduğunu düşünen, devletin de böyle bir usulü olmadığının altını çizen birisi olarak burada tekrar
söylüyorum: Hiçbir şeyin altında…

AHMET ŞIK: Yok böyle bir şey!

BAŞKAN CEVDET YILMAZ: Değerli arkadaşlar, hiç kimse sizin beklediğiniz cevapları vermek zorunda değil, dinleyeceğiz.

SÜLEYMAN SOYLU: Sayın Şık , benim de “Devlet teröristtir.” diyen bir adama verebilecek herhangi bir cevabım yok. Sayın Şık, benim de “Devle t teröristtir.” diyen bir adama verebilecek en ufak bir cevabım söz konusu değil, hadi oradan. Gizli hayranlığını bize her yerde anlatan bir adamsın, boş ver.

AHMET ŞIK: Sen haysiyetini, onurunu ezdirmiş bir adamsın!

BAŞKAN CEVDET YILMAZ: Lütfen, rica ediyorum, böyle bir usulümüz yok.

SÜLEYMA N SOYLU: Bunu söyleyip de ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur, haysiyetsizdir! Sen sen sen şerefsizsin, sen haysiyetsizsin, sen onursuzsun , bu iftirayı atan,

BAŞKAN CEVDET YILMAZ: Lütfen, ikili diyalog usulümüz yok. Rica ediyorum, böyle bir usulümüz yok, lütfen yerinize oturunuz. Komisyonumuzun düzenini bozmayın lütfen. Sayın Bakanım, siz genele hitaben devam edin lütfen.

AHMET ŞIK: Her türlü hesabını vereceksin.

SÜLEYMAN SOYLU: Hadi oradan, terör örgütüne de, PKK’ya, HDP’ye sığınanına bu çatının altında söylenecek söz yok. Hadi oradan, hadi oradan!

BAŞKAN CEVDET YILMAZ: Oturur musunuz , böyle bir usulümüz yok, lütfen…

SÜLEYMAN SOYLU: Terörle yaptığımız mücadele acıtıyor sizi değil mi? Türkiye’nin geldiği huzur ortamı sizi perişan ediyor değil mi? Etmeye devam edecek siz merak etmeyin.

BAŞKAN CEVDET YILMAZ: Sayın Bakan, genele hitap edin lütfen, rica ediyorum.

AHMET ŞIK: Sen ömrünü hapiste tamamlayacaksın!

SÜLEYMAN SOYLU: Ne oldu CHP’li kardeşlerim, tehdit ediyor İçişleri Bakanını “Hapishanede ömrünü tamamlayacaksın.” diye, ne oldu cici demokrasinize?

ŞIK’TAN SOYLU’YA ZOR SORULAR

Ahmet Şık, olaylı başlayan TBMM Plan ve Bütçe Görüşmeleri’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir dizi soru yöneltti. Şık, Soylu’nun FETÖ lideri Fethullah Gülen ile görüşmek için Pensilvanya’ya gittiğini söyledi.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM’de yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir dizi soru yöneltti. Şık, Soylu’ya suç örgütü lideri Sedat Peker’e verilen korumalardan, FETÖ’ye kadar birçok iddiayı sordu.

Şık’ın Soylu’ya yönelttiği sorular şu şekilde:

“Talimatınızla Balat’ta kalaşnikof dağıtıldığı iddiaları var. Partinizin yöneticilerinin ikisinin de bu iddialarda adı geçiyor. Böyle bir iddia doğru mu? Silahşar kime dağıtıldı? Kimlerin talimatıyla yapıldı ve ne gerekçeyle dağıtıldı? Olayın tanığı Ahmet Onay’ın Sedat Peker’i doğrulayan açıklamaları sonrasında İçişleri Bakanı kadrosundaki görevine son verilmesinin nedeni nedir?

Sedat Peker’in 2015 Ocak ayında koruma talebi oy birliğiyle reddedildikten sonra bu karar neden ve kimlerin talimatıyla değiştirildi? Resmi koruma sizin bakanlığınızdan önceydi koruma tahsil edilmesi ancak bakanlığınız döneminde 2016-2019 yılları arasında süre uzatılma talebi yapıldı ve sizin tarafınızdan onaylandı. İçişleri Bakanı sizdiniz. Bir mafya liderinin koruma kararını uzatma adımına neden onay verdiniz? Koruma kararı çıkartıldığı ve uzatıldığı dönemlerde Peker hakkında yürüyen ve yürütülen herhangi bir soruşturma var mıydı? Bugün mafya pisi dediğiniz Sedat Peker “Oluk oluk kanlarını akıtacağız” derken şehir şehir AKP’ye oy toplamaya çalışırken ve miting yapıp tehditler savururken hakkında herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?

9 Haziran 2020’de Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderilmek üzere yakalanan yaklaşık 5 ton kokainle ilgili açılan bir soruşturma hakkında işlem yürüten birileri var mıdır? Varsa bu kokainin alıcısı kimlerdir? Kolombiya makamlarına Gerçek Gündem’in haberinde gördüğümüz üzere verdiğiniz konteyner numaraları neden yanlıştır? Ve o konteyner numaralarının yanlış olmasından kaynaklı olarak verilen yanıt sanki adli talebe karşılık verilmiyormuş gibi yorumlanmaktadır.

Ahmet Şık, Soylu arasında gerginlik yaşandı. Soylu kendisine iftira atıldığını öne sürdü, Ahmet Şık “Her türlü hesabını vereceksin” dedi.