Şık’tan Soylu’ya: Pensilvanya’ya gidip Gülen ile görüştüğünüz doğru mu?

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 6:26 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 2:17 pm

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, olaylı başlayan TBMM Plan ve Bütçe Görüşmeleri’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir dizi soru yöneltti. Şık, Soylu’nun FETÖ lideri Fethullah Gülen ile görüşmek için Pensilvanya’ya gittiğini söyledi.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM’de yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir dizi soru yöneltti. Şık, Soylu’ya suç örgütü lideri Sedat Peker’e verilen korumalardan, FETÖ’ye kadar birçok iddiayı sordu.

Şık’ın Soylu’ya yönelttiği sorular şu şekilde:

“Talimatınızla Balat’ta kalaşnikof dağıtıldığı iddiaları var. Partinizin yöneticilerinin ikisinin de bu iddialarda adı geçiyor. Böyle bir iddia doğru mu? Silahşar kime dağıtıldı? Kimlerin talimatıyla yapıldı ve ne gerekçeyle dağıtıldı? Olayın tanığı Ahmet Onay’ın Sedat Peker’i doğrulayan açıklamaları sonrasında İçişleri Bakanı kadrosundaki görevine son verilmesinin nedeni nedir?

Sedat Peker’in 2015 Ocak ayında koruma talebi oy birliğiyle reddedildikten sonra bu karar neden ve kimlerin talimatıyla değiştirildi? Resmi koruma sizin bakanlığınızdan önceydi koruma tahsil edilmesi ancak bakanlığınız döneminde 2016-2019 yılları arasında süre uzatılma talebi yapıldı ve sizin tarafınızdan onaylandı. İçişleri Bakanı sizdiniz. Bir mafya liderinin koruma kararını uzatma adımına neden onay verdiniz? Koruma kararı çıkartıldığı ve uzatıldığı dönemlerde Peker hakkında yürüyen ve yürütülen herhangi bir soruşturma var mıydı? Bugün mafya pisi dediğiniz Sedat Peker “Oluk oluk kanlarını akıtacağız” derken şehir şehir AKP’ye oy toplamaya çalışırken ve miting yapıp tehditler savururken hakkında herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?

9 Haziran 2020’de Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderilmek üzere yakalanan yaklaşık 5 ton kokainle ilgili açılan bir soruşturma hakkında işlem yürüten birileri var mıdır? Varsa bu kokainin alıcısı kimlerdir? Kolombiya makamlarına Gerçek Gündem’in haberinde gördüğümüz üzere verdiğiniz konteyner numaraları neden yanlıştır? Ve o konteyner numaralarının yanlış olmasından kaynaklı olarak verilen yanıt sanki adli talebe karşılık verilmiyormuş gibi yorumlanmaktadır.

“EVET’ KAMPANYALARI İÇİN BARBAROS KOCAKURT ONAYIYLA SİZE PARA VERİLDİ Mİ?”

15 Temmuz gecesi TRT binasının önündeyken yanınızda bulunan kuzeniniz Sadık Soylu’nun cep telefonuyla uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü faaliyetlerinden haklarında polis kaydı bulunan mafya mensupları Ayhan Boran Kaplan, İsmail Altınok ve Levent Çiçek ile görüştünüz mü? Adamları silahlarıyla beraber TRT binasının önüne çağırdınız mı? Polisin teknik takibinde olan bu kişilerle ilgili yaptığınız telefon konuşmaları dinleme katıyları Ankara Adliyesi’nin Adli Emanet bölümünde dururken neden herhangi bir soruşturma açılmadı? Faaliyetlerini önlemekle sorumlu olduğunuz bu kişilerle siz neden ve nasıl tanışıyorsunuz?

Sezgin Baran Korkmaz’ı İçişleri Bakanlığı’na çağırtıp İnan Karanç ile aralarındaki alacak verecek meselesine karıştığınız doğru mu? Doğruysa bu sürece neden ve kimlerin talimatlarıyla dahil oldunuz? Korkmaz hakkında soruşturma açtıracağınızı söyleyip kaçmasını söylediğiniz yönündeki iddialar doğru mu? Biz Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan adına 10 milyon lira rüşvet istediği klikle ilgili bir bilginiz var mı?

Ergenekon soruşturmaları sırasında Gülen çetesi içerisine yer alan firari savcı Zekeriya Öz’e “Milletim adına çocuklarım adına müteşekkirim” dediğinizi biliyoruz. Özüm Bağlıoğlu cemaatinde Demokrat Parti Genel Başkanı seçimi sırasında sizi destekledi mi? 2010’daki anayasa değişikliği sırasında yürüttüğünüz “Evet” kampanyaları için organizasyonların masrafı için Fethullah Gülen’in en yakın halkası içerisinde bulunan Barbaros Kocakurt’un onayıyla size para verildiği iddiası doğru mu?

“PENSİLVANYA’YA GİTTİĞİNİZ DOĞRU MU?”

Referandum dönemindeki katkılarınızdan ötürü takdirlerini kabul etmek üzere Pensilvanya’ya gidip Fethullah Gülen ile görüştüğünüz iddiaları doğru mu? Akrabası Reşat Hacı Fazlıoğlu üzerinden siyasi faaliyetlerde bulunmak için rekabet içinde olduğunuz Mehmet Ağar’a karşı Peker’den yardım aldığınız iddiaları doğru mu? Peker’in adamı olarak polis ile mafya faaliyetleri bulunan Erdal Aras’ı Demokrat Parti Genel Başkanı olmanızın ardından neden MKYK üyesi yaptınız? Hakkında yakalama kararı olan Hızır ve Osman Kaptan’ın gözaltına alındıktan sonra usulsüz olarak serbest bırakılması yönünde yaptığınız çağrılar doğru mu? Tartışma sırasında siyasi rekabet ya da husumet içerisinde olduğunuz Mustafa Çalışkan ile birlikte çatışmanız nedeniyle Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intihar etmesinden vicdani sorumluluk duyuyor musunuz?

İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerem Çoraklık’a kumpasta görev alan Emre Olur, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan yetkililerle bunu yaptığını söyledi. Bu kumpasla ilgili idari soruşturma var mı? Karşılığında rüşvet aldığı iddia edilen başkomser K kimdir?

10 bin dolar alan siyasetçi Metin Külünk mü?