Ahmet Şık’a kınama cezası!

Yayın tarihi: 2 Mart 2023 Perşembe 1:56 am - Güncelleme: 2 Mart 2023 Perşembe 1:56 am

Meclis’te yaptığı konuşmada depremlerdeki yıkımın sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu söyleyen TİP Milletvekili Ahmet Şık‘a “kınama cezası” verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, iktidarın depremdeki sorumluğuna dair konuşması sırasında TİP Milletvekili Ahmet Şık ve AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir arasında tartışma yaşandı. Ahmet Şık’a Kaba ve yaralayıcı sözler sarf ettiği” gerekçesiyle “kınama cezası” verildi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Maraş merkezli depremlerle ilgili iktidarın sorumluluğu olduğunu belirterek “Yirmi yıllık hukuksuzluk rejiminiz, yolsuzluklarınız, hırsızlıklarınız, sebep olduğunuz katliamlar, yağma ve talanınız şöyle dursun, sadece depremden sonraki kırk sekiz saatte yapabileceklerinizi yapmadığınız için hepiniz yargılanacaksınız. Bu dünyada bize yirmi yıllık bir cehennem yaşattınız. Size bunun hesabını soracağız. Hem kaybettiklerimiz hem de bu ülkede size rağmen hayatta kalmayı dayanışarak, el ele vererek başarabilmişler adına sizden bu hesabı soracağız, hepinizle hesaplaşacağız.” diye konuştu.

Ahmet Şık Olcay Kılavuz’u Soylu’ya sordu! “61 OF 0609 kimin?”

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, konuşması sırasında Ahmet Şık’ın üzerine yürüdü. Milletvekillerinin araya girmesinin ardından Aydemir, Şık’a “Sen vatan hainisin, çakal” diyerek hakaret etti. Tartışma üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi.

Verilen aranın ardından, Meclis Başkanvekili Haydar Akar, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında “Kaba ve yaralayıcı sözler sarf etmek ve hareketler yapmak” gerekçesiyle kınama cezası teklif ederek oylamaya sundu. Genel Kurul’da Şık’ın, Şık’a “kınama cezası” verilmesi kabul edildi.