Ahmet Özal sessiz sedasız siyasete döndü, genel başkan oldu

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 4:48 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 4:52 pm

Eski ANAP milletvekili Süleyman Yağcıoğlu’nun kurduğu İLK Parti’nin adı TEK Parti oldu. Genel başkanlık koltuğuna Ahmet Özal oturdu.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın İlkeler ve Değerler Partisi’nin (İlk Parti) başına geçerek aktif siyasete döneceği belirtilmişti. Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, İlk Parti’nin adının Tek Parti olarak değiştirildiğini ve genel başkanlık koltuğuna da Turgut Özal’ın oturduğunu aktardı.

Ahmet Özal ile cumartesi günü Ankara Çankaya’da karşılaştığını ve kendisine “Genel merkez için yer bakıyorum” dediğini belirten Donat, “Süleyman Yağcıoğlu… Eski Anavatan Partisi milletvekili… İlk Parti’yi kurmuştu Ahmet Özal’ın söylemi ile… “Sessiz bir kongre” yapıldı… Partinin adı, Tek Parti oldu… Genel Başkan da Ahmet Özal” dedi.

Donat’ın aktardığına göre Ahmet Özal yeni partisine ilişkin “Üç ay sonra kongre yapacağız… Programımızı açıklayacağız. Kadro eski bürokrat ağırlıklı… Hazine… Maliye… IMF… Ekonomi… Yurt dışından birkaç beyin. Kadın çok olacak… Belki erkeklere kota koyacağız. Geziyorum… Hakkâri… Ağrı… Trabzon… Büyük ilgi görüyorum…” ifadelerini kullandı.

‘MEVKİ MAKAM DERDİNDE DEĞİLİM’

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Ahmet Özal makamda mevkide gözü olmadığını belirterek özetle şunları söyledi: “Ben artık mevki makam derdinde değilim. Ama ülkemizin şu an geldiği ekonomik ve siyasi durumu, toplumun geldiği noktayı görünce benim de bir şeylere katkım olabileceğini düşündüğüm için, vicdanen rahatlamam lazım diye döndüm.

‘HİÇBİR İTTİFAKTA OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM’

Ben hiçbir ittifakın içerisinde değilim. Şu anda hiçbir ittifakta olmayı düşünmüyorum. Doğu gezileri yaptım. Oradan da çok talep gördüm. İnsanlar, “Ne olur Ahmet Bey bir şeyler yapın” diye bana çok geldiler. Ben hiçbir siyasi partiyle beraber değilim. Ben iktisatçıyım.

‘EKONOMİ AĞIRLIKLI KADRO KURUYORUM’

Benim kurduğum ve kuracağım kadro ekonomi ağırlıklı. Merkez Bankası’ndan, Hazine’den, Dünya Bankası’ndan oluşan bürokrat bir kadro. Ben eski siyasetçilerden, milletvekili ve bakanlardan bir kadro kurmuyorum. Tamamen ekonomi ağırlıklı ve Türkiye nasıl düzlüğe çıkar üzerine yoğunlaşıyoruz.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN TEORİSİNE HİÇ RASTLAMADIM’

‘Faiz sebep enflasyon sonuç’ teorisi sayın cumhurbaşkanımızın teorisi. Ben iktisat okudum, dünyanın her yerinde çalıştım böyle bir teoriye rastlamadım. Merkez Bankası faizleri indirdi, enflasyon çıktı. Tersi olması gerekiyordu. Demek ki bu teorinin daha fazla test edilmesi doğru değil… Babamla geçirdiğim 10 sene 10 okul eder. Bunları gündeme getireceğim. Yanlış politikalardan dönülmezse Venezüela ile yarışır hale geliriz.”

Ahmet Özal’ın Ankara’da genel merkez binası arayışında olduğu iddia edildi