Ahmet Nur Çebi sessizliğini bozdu! Talisca ve Ramos görüşmelerini anlattı

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı 1:51 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı 2:22 pm

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, taraftarların merakla takip ettiği transfer görüşmelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çebi, Talisca‘yı çok istediklerini ancak kulübün olumsuz yanıt verdiğini belirtirken, Ramos‘un talep ettiği maaşın ise çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Süper Lig’de transfer hareketliliği devam ederken, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çebi, taraftarların merakla beklediği Talisca ve Sergio Ramos ile ilgili açıklama yaptı.

“TALISCA’YI ÇOK İSTEDİK”

Talisca transferi için çaba sarf ettiklerini belirten Çebi, kulübün olumlu yanıt vermediğini söyledi. Çebi, “Talisca gündemde. İstenmez mi istenir. Çok istedik ama kulübü ‘hayır’ dedi. Giderken niye engel olamadık dedik içimden” dedi.

“RAMOSUN İKİ YILLIK KONTRATI 50 MİLYON AVRO”

Çebi, Ramos’la ilgili ise, “Ramos transferi gündeme geldi. Uğraştık. Olsun dedik. Kimse sponsor olmak için beni aramadı. Biliyor musunuz gerçekten kaç para istediğini? 16.5 milyon euro ve vergileri 25 milyon euro, iki yıllık kontrat 50 milyon euro. Beşiktaş’ın 4’te 1 borcu. 37 yaşında çocuk.” diye konuştu.

TADIC İTİRAFI

Çebi, Fenerbahçe’nin kadrosuna kattığı Dusan Tadic ile ilgili de konuştu. Tadic’in talep ettiği maaş nedeniyle Teknik Direktör Şenol Güneş’in transfere onay vermediğini belirten Çebi, “Tadic konusu var. Bir rakam teklif ettik. Öyle bir teklifle geldi ki 2.5 kat fazlası. Hoca asla dedi, takımın içindeki huzur bozmayalım dedi. Hocanın istemediği hiçbir oyuncuyu almadık” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ta üst düzey ‘Sergio Ramos’ istifası

Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Son zamanlarda Beşiktaş ve benim üzerimde oluşturulmaya çalışılan yapay bir baskı var. Bunun üzerine bazı şeyleri açıklamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu toplantıyı birkaç hafta sonra sponsorluk anlaşmalarıyla yapmak istiyordum ama biraz öne almak durumunda kaldım.”

“İŞİMİN BAŞINDAYIM”

“Beşiktaş kongresinde en yüksek oyla seçilmiş ve en zor dönemde göreve gelmiş başkanım. Elektrikleri sönmüş, personel dağılmış, aylardır maaşlar ödenmemiş bir durumdaydı. Şu anda gününde herkese maaşın ödendiği bir kulüp olduk. İşimin başındayım. Hırsızlara, art niyetli insanlara pabuç bırakmayacağım. Sonuna kadar buradayım, Beşiktaş’ın kongresi burada işin bitti diyene kadar. Kongreye saygım sonsuz. Taraftara saygım sonsuz. Taraftarla sorunum yok.”

“YILDIZ TRANSFER HEVESİ İÇİN BEŞİKTAŞ’I ATEŞE ATMAM”

“Beşiktaş’a hileli hurdalı hiçbir şey yapmam. Açık ve şeffaf olacağımın sözünü verdim. Yıldız transfer hevesi için Beşiktaş’ı ateşe atmam. Bir futbolcunun iki ay maaşını ödemediğinizde futbolcuların kontratını feshedip gitmeye ve kalan maaşlarını talep etme hakkı var. UEFA’ya verdiğimiz bir söz var. 3 yılda Beşiktaş’ı zarar etmeyen duruma getirmemiz gerekiyor. UEFA bizi Avrupa kupalarından men etse ne olacak? Birkaç hafta sonra sponsorluk anlaşmalarını göreceksiniz.”

“TFF iyi niyetliyse, dürüstse ve şeffafsa, evrakları incelediğinde Ali Koç’un ‘Ben 10 milyon dolar verdim, bu adam buraya 3 milyon dolara imza atmış’ dediğini kale almayacak mı?”

“Temmuz ağustos ayında yapılan transferlerle şampiyon olunsaydı, hadi yarışalım. Koyduğumuz alt ve üst limitler var. Biz bu şekilde başarılı olacağız, kupalarla kaldıracağız. Pandemi döneminde 4 tane kupayı 13 tane arkadaşımızla kaldırmadık mı? Bu ne acelecilik? Beyhude uğraşıyorsunuz. Dışarıda bir kaos varmış gibi bir hava yaratılıyor. Beşiktaş’ın plazasını satarak transfer yapmayacağım. Allah beni ‘Paralar nerede?’ diye bağırılmasından korusun.”

“Ceyhun kardeşimiz de bu yüzden gitti. O gittiğinden beri onun işlerini yüklendiğim için huzurunuza çıkamadım. Kendisine teşekkür ediyorum. Çok önemli transferler yaptı. Ailesinin baskısıyla gitti.”

“REDMOND’IN GELMEK İSTEDİ AMA AİLE SORUNU VARDI”

“Redmond’ın bir aile sorunu var, bunu biliyorum. Gelmek istedi ama olacak iş değildi. İçinde bulunduğu durum çok özeldi ve anlatamam. İkincisi Saiss. Dünya Kupası’ndan sonra tavır ve davranışlarıyla kendisinde bir güvensizlik hissetmiştir. Gitmesi gerekiyordu. Bazen kolunuzu kesip atacaksınız. Kalbiniz atsın diye o kolu keseceksiniz. Giden Josef, gelen Onana. Dele Alli gitti, İngiltere’de tarihe yazılmış Liverpool’da oynamış Chamberlain’i getirdik. Yokmuş gibi davranıyorlar. Çünkü niyet kötü. Halil’le ilgili durumu da anlatayım. Babası Şenol hocayı arıyor, Galatasaray’a gitmek istemediğini söylüyor. Şenol hoca da bana biz kazanabilir, alırsak iyi olur diyor. Birden Galatasaray fazlasını verdi dediler. Şenol hoca istemiyorum dedi.”

TADIC AÇIKLAMASI

“Tadic konusu var. Bir rakam teklif ettik. Öyle bir teklifle geldi ki 2.5 kat fazlası. Hoca asla dedi, takımın içindeki huzur bozmayalım dedi. Hocanın istemediği hiçbir oyuncuyu almadık. Gelelim Onana konusuna. Bir maç tutarı katar oynamamış bir kardeşimiz. Bu sene geldi. Genç bir çocuk. Bu ne vahşilik? Bana zarar vermek için neden Onana’ya zarar veriyorsunuz? Beşiktaş bu sene şampiyon olacak. Hakem gibi bayrağı önce kaldırıp kural hatası yapmayın. Ben bu kulübü benden sonra gelecekler aynı sorunu yaşamasın diye yönetiyorum. Bu benim görevim.”

“Şampiyon olacağız yorumunu rahatlıkla yapabiliriz. Bir takımın şampiyon olabilmesi için maaşların gününde yatması ve takım ruhu yaratmanız gerekiyor.”

Talisca’dan Şenol Güneş’e yalanlama