Ahmet Hakan’ın Hürriyet’i mülkiyet hakkını gasp eden yasaya övgü düzdü

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 10:15 am - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 10:15 am

Meclis’ten geçen ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’ ile vatandaşın evine ‘rezerv alan’ kararıyla el koyulmasının önü açıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gereğini yapıyor” dediği Ahmet Hakan’ın genel yayın yönetmenliğini yürüttüğü Hürriyet ise manşetten yasaya övgüler düzdü. Aynı gazete, Yargıtay’ın AYM hakkındaki skandal kararına ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasına ise ufak bir yer ayırdı.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren ve Meclis Genel Kurulunda kabul edilen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Meclis’ten geçti. Yasa bugün Resmi Gazete’de de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunla, rezerv yapı alanı olarak ilan edilecek alanların, yeni yerleşim alanı olarak belirlenmesi şartı kaldırılarak mevcut yerleşim alanlarında hukuksuz olarak rezerv alan ilan edilme yetkisi doğacak.  Kanunda hak sahiplerinin kararı ile uygulanan tüm işlemlerde, çoğunluk üçte ikiden yarıya düşürülecek.

Rezerv alanlara ilişkin maddelerinin‘mülkiyet hakkını ihlal’ edeceği belirtilen yasaya yönelik eleştiriler art arda gelirken Hürriyet gazetesi manşetten verdi.

YARGI DARBESİNE SIRADAN HABER MUAMELESİ

Aynı Hürriyet gazetesi Yargıtay’ın skandal kararını ise küçük bir haberle geçiştirmeye karar verdi. Yargıtay’ın AYM’nin Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararını tanımayan  kararı ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına kamuoyundan tepkiler yağarken Hürriyet gazetesi haberi “Yargıtay’dan AYM üyelerine suç duyurusu” olarak görmeyi tercih etti.