Ahmet Hakan yine şaşırtmadı! İşte Rana Batı’ya uygulanan şiddeti gösterdiği fotoğraf

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2020 Cuma 9:43 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2020 Cuma 9:44 am

Kadıköy’de Rana Batı’ya maske takmadığı için şiddet uygulayan polisler açığa alındı. Hürriyet Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın ise olayla ilgili yazısında tercih ettiği görüntü yine şaşırtmadı.

Kadıköy’de maskesini çenesine takan 20 yaşındaki Rana Batı ile denetim yapan iki polis arasında yaşanan arbede görüntüleri büyük tepki çekerken polisler açığa alındı.

Maske takmadığı gerekçesiyle darp edilerek gözaltına alınan kadın: Polis uzaktan sürekli beni izliyordu

Hürriyet Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, konuyla ilgili bugünkü yazısında Rana Batı’nın ve polislerin ‘yanlışlarını’ yazdı.

Hakan, “Görüntüleri izledim. Çıkardığım sonuçlar şunlardır” dedi ve şu tespitleri yaptı.

– KADININ YANLIŞLARI: Maske takmayarak herkesin hayatını tehlikeye atması… Yanlış. Maske denetimi yapan polislerden kaçması… Yanlış. Polisler tarafından yakalandığında tekme atarak ve “Bırakın beni” diye bağırarak direnmesi… Yanlış.

– POLİSİN YANLIŞLARI: Daha profesyonelce bir yaklaşım sergilememeleri… Yanlış. Zor kullanarak müdahaleden önce başka yöntemler denememeleri… Yanlış. Olayın psikolojik yönlerini hesaba katmamaları… Yanlış.

NEDEN O KARE?

Ancak Ahmet Hakan ortada durarak objektif bir yorun yaptığı izlenimi verirken köşesinde kullanmayı tercih ettiği görüntü ise dikkat çekti. Hakan, polis memurunun genç kadını sırtından kucaklayarak yere yatırdığı anların görüntüsünü kullanmazken, kadının polisin arkasına geçmiş bileğini bükmeye çalışırken elinden kurtulmak için ayağına tekme attığı anın görüntüsünü kullanmayı tercih etti.

RANA BATI HEDEF ALINDI

Kadıköy’de yaşanan olayın ardından sosyal medyadan #Polisiminyanindayim etiketi altında Rana Batı’yı hedef alan ve polisleri savunan bir kampanya başlatılmış ve bu etiketle genç kadının Ahmet Hakan’ın da köşesinde kullanmayı tercih ettiği kare binlerce kez paylaşılmıştı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN